Disney aflyser Hong Kong-udvidelse

Nyheder
Den planlagte udvidelse af Hong Kong Disneyland for 2,2 milliarder kroner er nu udsat på ubestemt tid. Den kinesiske regering vil ikke hjælpe den kriseramte forlystelsespark.
Den planlagte udvidelse af Hong Kong Disneyland for 2,2 milliarder kroner er nu udsat på ubestemt tid. Den kinesiske regering vil ikke hjælpe den kriseramte forlystelsespark.Verdens mindste Disney-park ligger i Hong Kong og har haft en særdeles hård medfart fra dets fødsel i 2005. Besøgstallene skuffede fra første år og underskudet har gjort ondt hos The Walt Disney Company i USA. Derfor iværksatte koncernen en nødplan der skulle føre parken op på samme niveau som de øvrige Disney-resorter verden over. Denne plan indeholdt blandt andet en enorm udvidelse af parken til en pris på 2,2 milliarder kroner. Udvidelsen skulle fordoble parkens areal og tilføje en lang række nye forlystelser der skulle trække kineserne indenfor.

Men efter 1½ års intense forhandlinger med den kinesiske regering, er planen nu officielt død. Den kinesiske regering ejer størstedelen af Hong Kong Disneyland og ønsker ikke at putte flere penge i projektet trods Disney's advarsler om, at parken vil fortsætte med at levere underskud så længe den mangler plads og attraktioner.Som følge af aflysningen har Walt Disney Imagineering måtte afskedige 30 medarbejdere der har været ansat til at tegne, planlægge, udvikle og bygge udvidelsen.

Jay Rasulo, chef for Disney Parks & Resort, udtalte på et pressemøde, at fremtiden ser sort ud for Hong Kong Disneyland efter Kina's beslutning om ikke at forbedre parken. Men han afviser dog at Disney overvejer at lukke forlystelsesparken; noget der aldrig er sket for en Disney-park.

Kilde: Reuters.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

VIDEO: Der bygges i Hong Kong Disneyland så langt øjet rækker

Den svært tiltrængte udvidelse af Hong Kong Disneyland er i fuld gang. Omfanget af byggeriet er kolossalt, selvom der i pressemeddelelserne er tale om "tre nye MINI-lande". En gæst i parken tog videokameraet med ombord på Disneyland toget og filmede denne video der dokumenterer hvor stort det nye område i Hong Kong Disneyland i virkeligheden er.

Den astronomiske pris for Shanghai Disneyland afsløret

Det er ikke billigt at bygge en forlystelsespark. Og de tal der har floreret i forbindelse med byggeriet af Shanghai Disneyland har da også været astronomisk høje. Men først nu kommer den officielle pris på Disney's kommende kæmperesort.

2010 blev rekordår for Hong Kong Disneyland

Efter flere år med skuffende få gæster satte Disneys mindste forlystelsesresort i år besøgsrekord. Hong Kong Disneyland ser omsider ud til at have fået godt fat i kineserne.

Byggeriet af Shanghai Disneyland begynder om en uge

Disney får snart en gigantisk forlystelsespark i verdens folkerigeste land. Shanghai Disneyland er spået til at blive større end nogen anden Disney-park og byggeriet begynder om ca. en uge. Se det eneste billede af, hvordan det kommer til at se ud her.

FOTOSERIE: Kinesisk Disney uegnet for børn

Halloween i Hong Kong Disneyland er en anelse mere skræmmende end børnefamilierne er vant til i den vestlige verden. Her er promotionbillederne til denne sæsons festligheder i Kinas Disneyland.

Hong Kong udvidelse bekræftet

Efter mange måneders spekulationer er der nu endelig kommet en officiel bekræftelse fra The Walt Disney Company om, at deres Hong Kong-park står over for en massiv udvidelse. Tre nye lande vil blive tilføjet.