Disney/Pixar laver nyt animations-studie i Vancouver

Nyheder
En ny animations-afdeling af Disney/Pixar skal startes op i Canada. Det nye filmhus skal lave kortfilm og mindre produktioner baseret på Pixar's mest kendte figurer.
En ny animations-afdeling af Disney/Pixar skal startes op i Canada. Det nye filmhus skal lave kortfilm og mindre produktioner baseret på Pixar's mest kendte figurer.Pixar Animation Studios startede med blot 40 ansatte og tæller i dag over 1.000 medarbejdere. Og i denne uge kunne det Disney-ejede selskab meddele byggeriet af deres første filmstudie uden for USA. Dog ikke længere væk end Canada. Og i følge Disney og Pixar-topchef, John Lasetter, faldt valget på USA's nordlige nabo på grund af skattefordele samt en enorm talentmasse af kreative animatorer. Desuden vil det nye, endnu unavngivne, studie lægger forholdsvis tæt på Pixar's nuværende hovedkvarter i byen Emeryville.

Det nye animationsstudie skal lave mindre produktioner som fx kortfilm og indhold til DVD'er, tv, nye forlystelser og hjemmesider. Og der bliver ikke meget plads til at opfinde helt nye digitale verdener, da produktionerne alle skal være båret af Pixar's mest elskede filmfigurer som Buzz og Woody fra 'Toy Story' og besætningen fra 'Biler'.

Bumle i en af de kortfilm som det nye animationsstudie skal levere
mange flere af.

Allerede for få måneder siden kunne Pixar sende de første af en lang række 'Biler'-kortfilm på Disney Channel. Flere af filmene, med Bumle i hovedrollen, bliver også sendt på Disney Channel i Danmark for øjeblikket.

Det nye studie og dets 75 - 100 nye medarbejdere vil blive ledet af animatoren Dylan Brown, der er mest kendt for sit arbejde på 'Find Nemo' og 'Ratatouille'. Animationsafdelingen vil være klar til brug i løbet af 2010.
 
Kilde: The Hollywood Reporter

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Pixar's næste kortfilm bliver "La Luna"

Traditionen tro får biograffilmene fra Pixar Animation Studios følgeskab af små animerede kortfilm. Den næste i rækken bliver La Luna om en dreng der opdager, at hans familie driver et ganske overraskende erhverv.

Se fotos fra Barbie og Kens Pixar-ferie på Hawaii

Toy Story-manien lever videre. Den nye kortfilm fra Pixar, "Hawaiian Vacation", er blot den første i rækken af nye animerede miniproduktioner med Buzz, Woody, Barbie og Ken i føresædet. Her kan du se de første fotos fra kortfilmen her.

I dag blev Pixar canadisk

Pixars kolossale medvind har gjort filmstudierne i den lille amerikanske by Emmeryville utilstrækkelige. Pixar Animation Studios åbnede i dag et søsterselskab i Canada.

Disney som Nat og Dag

Når Toy Story 3 får premiere i Danmark til sommer, bliver filmen ledsaget af en ny kortfilm fra Pixar's troldmænd: 'Day & Night'.

Minifortsættelse til 'Op'

Pixar er velkendt for at sprøjte små, sjove kortfilm ud i forbindelse med deres fuldlængdefilm. Det er ikke nogen undtagelse med kæmpehittet 'Op'. Men denne gang er kortfilmen håndtegnet og den fortæller en sjov og original sidehistorie.

'Partly Cloudy' klar til biografen

Pixar's nyeste kortfilm hedder 'Partly Cloudy' og forventes at blive vist i biograferne foran 'Up'. Nu offentliggøres det første billede i høj opløsning fra filmen.