Disney's asiatiske parker bliver endnu større

Nyheder
Ikke nok med at rygterne om en helt ny Disney-park i Shanghai tager til i styrke, The Walt Disney Company har netop annonceret en række udvidelser deres parker i både Tokyo og Hong Kong.
Ikke nok med at rygterne om en helt ny Disney-park i Shanghai tager til i styrke,
The Walt Disney Company har netop annonceret en række udvidelser deres parker i både Tokyo og Hong Kong.


Tokyo Disney Resort.

Den globale økonomiske nedtu har ikke ramt The Walt Disney Company så hårdt som først frygtet. Alligevel er 1.200 medarbejdere blevet fyret fra Disneyland i Californien og Walt Disney World i Florida tilsammen. Men hvis man retter blikket mod Disney's fremtidsplaner i Asien ser tingene betydeligt lysere ud.
Siden Hong Kong Disneyland åbnede sine porte i 2005 har resortet lidt under svage besøgstal og et dundrende underskud. Det har længe været påpeget, at parken er for lille og mangler selv de mest "basale" Disney-forlystelser som fx Space Mountain, Haunted Mansion, Tower of Terror og flere andre. Men nu er en aftale ved at være i hus mellem The Walt Disney Company og Hong Kongs regering der ejer størstedelen af resortet. Når den nye aftale bliver underskrevet (formentlig i løbet af den næste måneds tid) bliver parkens areal udvidet med en tredjedel og får hele tre nye lande.

Hong Kong Disneyland.

I Tokyo bliver der også snart taget nye spadestik. Hele fire nye forlystelser er netop blevet offentliggjort for Tokyo Disneyland Resort. Turtle Talk with Crush bliver en interaktiv attraktion i stil med Stitch Live i Walt Disney Studios Park i Paris. Forlystelsen åbner til oktober inde i det enorme skib S.S. Columbia i Tokyo Disney Sea.


Turtle Talk with Crush.

I Tokyos Fantasyland vil der i 2011 blive mulighed for at se det storslåede musik og danse-show Mickey's Philarmagic der koster den nette sum af 320 mio. kr. at stable på benene. Mickey's Philarmagic betyder dog et farvel til et af Tokyo Disneyland's mest populære shows: Mickey Mouse Revue.


Mickey's Philarmagic.

Samme år (2011) åbnes også en ny attraktion i Japans mest fotograferede bygningsværk, Askepotslottet i Tokyo Disneyland. Parkens gæster kan fremover få en guidet tur gennem slottet hvor sale, gange og rum bliver indrettet med store dioramaer, malerier, møbler og figurer så man kan opleve slottet komme "til live" ligesom i filmen i 'Askepot'.


Artwork for Cinderella Castle Grand Hall til Tokyo Disneyland.

Og som prikken over i'et får japanerne i 2012 deres helt egen version af Toy Story Mania der allerede for nylig åbnede både i Californien og Florida. Den interaktive spilforlystelse er indtil videre budgetteret til en pris på 610 mio. kr.

Artwork for Toy Story Mania for Tkyo Disney Sea.
 
Og mens både Hong Kong og Tokyo får opgraderet deres Disney-parker fortsætter bestræbelserne for at bygge et helt nyt Disney-resort i Shanghai. Efter sigende er den kinesiske regering og The Walt Disney Company så tæt på en endelig aftale, at der forventes en offentlig udmelding inden slutningen af sommeren.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Disney mister halv milliard på Japansk jordskælv

Jordskælvet der sidste måned ramte store dele af Japan og som efterfølgende sendte en dødbringende tsunami mod landets kyster kommer til at koste Disney-koncernen dyrt. Tokyo Disneyland har været lukket lige siden katastrofen og Disney mister over en million kroner - om dagen.

Den astronomiske pris for Shanghai Disneyland afsløret

Det er ikke billigt at bygge en forlystelsespark. Og de tal der har floreret i forbindelse med byggeriet af Shanghai Disneyland har da også været astronomisk høje. Men først nu kommer den officielle pris på Disney's kommende kæmperesort.

Ingen finanskrise i Disneyland

Selvom folk i de meste af verden stadig holder på pengene, er Disney's forlystelsesparker ikke mærket af finanskrisen. 2009 blev et år med rekordmange besøgende for Disney Parks & Resorts.

Hong Kong udvidelse bekræftet

Efter mange måneders spekulationer er der nu endelig kommet en officiel bekræftelse fra The Walt Disney Company om, at deres Hong Kong-park står over for en massiv udvidelse. Tre nye lande vil blive tilføjet.

Aftale om Shanghai Disneyland næsten på plads

Ifølge flere store amerikanske medier er den kinesiske regering og The Walt Disney Company meget tæt på at indgå en aftale om at bygge det, der skal blive verdens største Disney-park om få år.