Nye Eventyr Med Peter Plys

Baggrund
Nye Eventyr Med Peter Plys var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company i 1988. Det var Disney’s fjerde tegnefilmsserie og kørte i fire sæsoner frem til 1991 (83 afsnit i alt).

 

Nye Eventyr Med Peter Plys (The New Adventures of Winnie the Pooh) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company i 1988. Det var Disney’s fjerde tegnefilmsserie og kørte i fire sæsoner frem til 1991 (83 afsnit i alt). Serien var med til at starte The Disney Aftenoon i 1990 på amerikansk tv; det som vi fra 1992 kunne kalde Disney Sjov herhjemme. Serierne Rip, Rap & Rup På Eventyr & Nye Eventyr Med Peter Plys var i øvrigt de første animerede serier der blev vist på DR 1's Disney Sjov. Siden hen er Nye Eventyr Med Peter Plys også blevet vist på Disney Channnel & Toon Disney både i USA og herhjemme.

Historierne om Peter Plys er skrevet af Alan Alexander Milne i 1920’erne, og den første bog udkom i 1926 (Winnie-the-Pooh) og kom på dansk i 1930. Den næste bog (The House at Pooh Corner) kom i 1928 (på dansk i 1931). Bøgerne var opdelt i korte fortællinger og indeholdte også små digteriske vers.
Alan Alexander Milne
Alan Alexander Milne døde i 1956. Og i 1966 købte Disney-koncernen rettighederne til Peter Plys af Milnes enke. Walt Disney lavede tre små kortfilm til tv med Peter Plys’ eventyr i hundredemeterskoven i perioden 1966 til 1974. Kortfilmene blev i 1977 samlet til en hel spillefilm. Og i 1983 kunne en fjerde Plys-kortfilm se dagens lys.

De 4 kortfilm er:

1966: Winnie the Pooh and the Honey Tree
1968: Winnie the Pooh and the Blustery Day
1974: Winnie the Pooh and Tigger Too!
1983: Winnie the Pooh and a Day for Eeyore


Disse fire historier er baseret på 
Alan Alexander Milne's bøger. Siden da er al efterfølgende Peter Plys-materiale Disneys’ eget påfund. Disney indførte desuden også en ny figur i til serien, Max Muldjord, som ikke findes i Milnes bøger.

 

Handlingen i serien Nye Eventyr Med Peter Plys begynder hvor filmen fra 1977 sluttede.
Se den engelske intro her:

Se den danske intro her:

Figurne vi følger i serien er:

Peter Plys: Den altid glade bjørn der har en næse for honning. På engelsk hedder han ”Winnie The Pooh”. Hans danske stemme er af John Hagn-Petersen (Donald Andersen er manden der i dag er Plys' stemme efter John Hagn-Petersen’s død).

 
Grislingen: Peter Plys’s lille ven der stort set er bange for alt og har det med at gemme sig under sengen. Hans engelske navn er ”Piglet” og hans danske stemme er leveret af Lars Thiesgaard.

Tigerdyret: At hoppe er det Tigerdyr er bedst til(og dette sker for det meste på halen, som er som en spiral), ja faktisk er Tigerdyr bedst til alt, hvis man selv spørger ham, det er bare ikke altid at de andre er enig, specialt ikke Ninka, Tigerdyr drager også ude på farefyldte eventyr med Kængubarn, men når alt kommer til alt er Kængubarn nu nok den modigste, på engelsk hedder han ”Tigger” hans danske stemme er af Torben Zeller

 

 
Ninka Ninus: er den figur som er den moralske rigtige i hvert fald efter sin egen mening, er altid god til at fortælle når de andre gøre noget galt, specielt Tigerdyr, men er måske ikke så god til at kigge på sig selv, og så er det ham som Plys går til, når han ikke har mere honning. Ninka har også en have, hvor han dyrker alle hans grønsager, og har altid en kamp om at holde kragerne væk, og de andre venner er altid villige til at komme med gode forslag til hvordan man holder kragerne væk. Idéerne er bare ikke altid at for gode. På engelsk hedder han ”Rabbit” og hans danske stemme er af Jens Zacho Böye
 
Æsel: har aldrig de store tanker om sig selv, og vil helt være alene i sit lille ydmyge hus, som han netop er blevet færdig med at bygge, og som netop er brast sammen igen, og han er glad for det han har og forventer ikke noget af nogen, men for det meste følger han altid med når de andre tager på eventyr og leger, selv om han helst er fri. Og han er altid trist udadtil, men indvendig er han glad for det de andre gør for ham. På engelsk hedder han ”Eeyore” og hans danske er af Nis Bank-Mikkelsen
 
Kængu & Kængubarn: Bor sammen, og Kængu ser man ikke så meget i serien, hun er som regel altid ved at gøre rent, og den eneste kvinde i Hundredemeterskoven. Hun passer altid på Kængubarnet, og vil altid vide, hvor han er, og så er Kængubarn altid god til at overtale hende til at han må tage ude og lege med Tigerdyr, Han ser meget op til Tigerdyret, og vil gerne lære at hoppe ligesom ham. De er bedste venner. På engelsk hedder de ”Kanga & Roo” og de danske stemmer er af Tammi Øst & Jari Thiesgaard
 

Ugle: er den kloge, og er den de andre spørg til råds når der er problemer, og så er han rigtig glad for at fortælle de andre historien om hans gamle famille slægtninge. Uglens sprog er meget formelt. Hvis en af vennerne først er gået til Uglen, kan de hurtigt komme til at fortryde, hvis de spurgte ham om noget. Uglen har det nemlig med at bruge mange ord, som han er den eneste der kan forstå. På engelsk hedder han ”Owl” og hans danske stemme er af Nis Bank-Mikkelsen

 

Max Muldjord: er en muldvarp og arbejder altid på at grave tunneler under jorden, for det meste skaber det problemer for de andre ovenpå jorden, især Ninka, men af flere gange har man set at både Plys, Grisling og Tigerdyr er villige til at hjælpe med at grave tunnelerne. På engelske hedder han ”Gopher” og hans danske stemme er af Remi Lewerissa

 
Betti: er en lille fugleunge (som bliver efterladt af sin Mor i hundredemeterskoven og ikke kan flyve), som især Ninka tager sig af og får et forhold til, og gøre alt for ikke og lære hende at flyve, for han er bange for at hun så skal flyve sin vej igen, men de andre lære hende og flyve, til Ninka store frustration, Men Betti love at hun nok skal komme på besøg, hvilket hun også gør og er derfor en sjælden gæst i serien. På engelsk hedder hun ”Kessie” og hendes stemme er af Marie Schjeldal
 
Jacob: er det eneste menneske i Peter Plys-historierne, Det er ikke så tit man møder ham, men han bor heller ikke i Hundredemeterskoven, men udenfor. Og når vi ser ham, er det enten for at hjælpe sine venner, hvilket han ofte gør. Enten med at finde noget, eller med at arbejde, og så er det han de alle går til for at få hjælp, når ikke lige Ugle kan hjælpe. Jakob ejer alle bamserne, og er glad for dem alle sammen. På engelsk hedder han Christopher Robin og hans danske stemme er af Laus Højbye

Peter Plys serien blev så stor en succes for Disney, at den har banet vej for en masse film, både biograffilm og film som er kommet direkte på DVD, der er siden hen også kommet 2 andre serier med Peter Plys ”Bogen Om Peter Plys” og seneste ”Mine Venner Tigerdyr & Plys” mange af afsnittene fra denne serien er også udkommet på DVD herhjemme under serien ”Peter Plys’ Magiske Verden” dog er hele serien ikke udkommet.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Peter Plys dømt for druk i Tyrkiet

Peter Plys’ forkærlighed for honning har mange gange bragt ham i knibe, men det var en uskyldig omgang sodavand af den slags, der på engelsk hedder root beer, der i denne uge faldt tyrkiske dommere for brystet.

Darkwing Duck

Darkwing Duck var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 7. tegnefilmsserie og er fra 1991 og kørte i 3 sæsoner til 1993 og bestod af 91 afsnit. Og blev dermed den første der brød loftet på max 65 afsnit pr. serie.

Luftens Helte

Luftens Helte (TaleSpin) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 6. tegnefilmsserie og er fra 1990 og kørte i 2 sæsoner til 1992 og bestod af 65 afsnit.

Fluppy Dogs

Ovepå Disney's succes med Bubbi Bjørnene, var Disney på udkig efter et nyt hit, som også kunne blive vist på Disney Channel. Derfor blev Fluppy Dogs udviklet - dog uden succes.

Chip & Chap: Nøddepatruljen

'Chip & Chap: Nøddepatruljen' ('Chip 'n Dale: Rescue Rangers') var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disney’s 5. Tegnefilmsserie og er fra 1989 og kørte i tre sæsoner til 1990 og bestod af 65 afsnit.

The Muppet Show

Hele Jim Hensons Muppet-univers startede i 1955 med ”Sam and Friends”, men tog først for alvor verden med storm i 1976, da ”The Muppet Show” fik premiere.