Nye monorail-tog i Disneyland

Nyheder
Et af Disneyland's varemærker har siden 1959 været de futuristiske monorail-tog. Og nu er togene netop i gang med at blive udskiftet med den nyeste model.
[23,300] Disneyland i Anaheim, Californien, har endelig fået deres længe ventede julegave: De nye 'Mark VII Monorail' tog. Disneyland's monorail system åbnede i 1959 som en forlystelse i "Tomorrowland", og var sin første af sin art på den nordlige halvkugle. Walt Disney fik sine Disney Imagineers til at bygge togene som et bud på fremtidens offentlige transportmiddel. [25,250]Disneyland's 'Mark I Monorail' tog i 1959. Monorailbanen er blevet udvidet flere gange, blandt andet for at lave en direkte forbindelse mellem hoteller og parken. I dag har togbanen dog kun to stationer. En i 'Tomorrowland' og en i 'Downtown Disney'. Da banen i sin tid blev bygget, kostede den mere end 3,2 mio. kr. pr. kilometer. I dag er banen 4 kilometer lang, og turen hele vejen rundt vil tage godt 13 minutter. [24,300] Indtil videre er der blevet modtaget et enkelt tog, med tre mere i vente til foråret.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Obama som Disney-forlystelse

Disneyland's Hall of Presidents-forlystelse i Californien har fået et nyt medlem. Barack Obama er blevet tilføjet til samlingen af de øvrige 43 amerikanske præsidentrobotter.

Kina siger OK for en Disney-park i Shanghai

Disney's planer om at bygge et Disneyland i Shanghai, har nu fået grønt lys fra Beijing.

Michael Jackson bliver hyldet i Disneyland

Michael Jackson skal hyldes i Disneyland, med en geninstallation af hans gamle film 'Captain Eo'.

Muppets filmer i Disneyland

I sidste weekend blev Disneyland i Californien invaderet af de kendte Muppet-dukker.

Disney nærmer sig temapark i Shanghai

Planerne om en Disneyland park i Shanghai, går fremad.

Monorail-ulykke i Disney World dræber 21-årig

Disney har omsider offentliggjort detaljer om den togkollision der tidligere på måneden dræbte en togchauffør i Walt Disney World i Florida.