Chip & Chap: Nøddepatruljen

Baggrund
'Chip & Chap: Nøddepatruljen' ('Chip 'n Dale: Rescue Rangers') var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disney’s 5. Tegnefilmsserie og er fra 1989 og kørte i tre sæsoner til 1990 og bestod af 65 afsnit.
 
 
Chip & Chap: Nøddepatruljen (Chip 'n Dale: Rescue Rangers) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disney’s5. Tegnefilmsserie og er fra 1989 og kørte i 3 sæsoner til 1990 og bestod af 65 afsnit, og blev den første serie, hvor der var blevet sat loft på antal af afsnit, den daværende chef (Michael Eisnet) havde besluttet at der fremover kun skulle produceres max 65 afsnit af hver serie, i stedet for at koge suppe på dem, så hellere lave flere forskellige serier. Den med de max 65 afsnit holder stadig ved den dag i dag, dog er der enkelte undtagelser.

Chip & Chap havde deres filmdebut i 1943 i kortfilmen ”Private Pluto” og i løbet af 40erne og 50erne var de tit gæster i mange kortfilm især hos Anders And og i 1951 fik de også deres egen kortfilmserie, hvor det dog kun blev til 3 film. Og i 1988 var de osse gæster i Roger Rabbit filmen.

Og i 1989 blev de så stjerner i deres egen Tv-serie.

Se den engelske Intro her:

Se den danske intro her:

Den danske sangtekst:

Når mange blir bange
for tyvene i byen
så kommer hjælpen
som flyvende fra sky
der er hjælp på vej og altid håb
er du i nød så råb...
på chip, chip, chip og chap
de kan klarer
chip, chip, chip og chap
hver en farer
når tyvene er for skrap
er de på vej, og løser hvert problem for dig
chip, chip, chip og chap

de kan klarere
chip, chip, chip og chap
hver en farer
når tyvene er for skrap, så når de frem
og finder ud af hvor og hvem
chip, chip, chip og chap
de kan klarer
chip, chip, chip og chap
hver en farer
chip, chip, chip og chap

Den originale sang blev fremført af The Jets og var skrevet af Mark Mueller som skrev flere af sangteksterne til Disneys serier i begyndelsen.

Serien handler om Chip & Chap, som gerne vil detektiver de besøger altid deres hundeven Palto en ældre politihund som er på vej på pension sammen med sin ejer, og når Plato går på pension så er der ingen til at tag sig af de mindre sager politiet ikke vil tag sig af (i mange tilfælde sager om forsvundne kæledyr), så det beslutter Chip & Chap sig for fremover at de vil de tag sig af, de møder i pilotafsnittet 3 nye figur Dimpsey, Monty Mus & Zumma og sammen bekæmper de skurkene anført af Mr. Katz og hans bande og den meget forvirrede Professor Virvar.

Beskrivelse af figuren vi følger i serien:

Chip Og Chap:

Chip kan kendes på den sorte næse og har hat og jakke på, og er lederen i nøddepatruljen og også den klogeste og det er han der tager de fleste af de vigtigste beslutninger, Chap kan kendes på den røde næste og er i rød skjorte, og er den dovneste af de to, han mener at man skal leve livet, og tag det som det nu kommer, er også glad for at læse tegneserier og se gyserfilm til langt ud på natten.

Chip & Chap hedder på engelsk ”Chip N Dale” og deres danske stemmer er af: Pauline Rehné & Remi Lewerissa.

Monty Mus & Zumma:

Monty Mus er en gamle skibsmus og har stort set været over alt i hele verden, og har kæmpet med katte over hele verden også, og er altid klar på at fortælle anekdoter om alle hans eventyr, han er den stærkeste i Nøddepatruljen og er altid klar på at slås især katte, han har dog en svaghed ”OST” når han lugter ost kan han ikke styre sig og må have det… og det sker som regel på de mest uheldige tidspunkter. På engelsk hedder han ”Monterey Jack” og hans danske stemme er af Lars Thiesgaard.

Zumma er Montys tro følgesvend og er en flue og er loyal og trofast over for Nøddepatruljen og er god og have når der f.eks. skal låses døre op, da han nem kan flyve ind i nøglehullet og låse op. På engelsk hedder han Zipper .
 

Dempsey:

Hun er den eneste pige i gruppen og er opfinder i øvrigt også datter af en opfinder, hun kan opfinde de mest utrolige ting og maskiner af dagligdags ting fra menneskerne, og hun er god til at arbejde under pres når gruppen lige skal bruge en redning for at klare sig mod skurkene. På engelsk hedder hun ”Gadget Hackwrench” og hendes danske stemme er af Michelle Bjørn Andersen.

Mr. Katz og hans bande:

Mr. Katz er den skurk som Nøddepatruljen kæmper i mod oftest, Mr. Katz er altid på jagt efter rigdom, diamanter osv., men altid kommer Nøddepatruljen på sporet af ham, og altid går Mr. Katz planer i vasken, da han ikke for kløgtige bande forkludrer tingene. På engelsk hedder han ”Fat Cat” og hans danske stemme er af Lars Thiesgaard.
 

Professor Virvar:

Endnu en skurk som Nøddepatruljen oftest kæmper imod, han er en gal videnskabsmand der vil overtage verden, han er desuden et af de få voksent menneske der kender til Nøddepatruljen, også hans planer om verdensherdømme bliver forpurret af hans ikke altid for heldige opfindelser eller af vore helte. På engelsk hedder han ”Professor Nimnul” også hans danske stemme er af Lars Thiesgaard.

 

Også denne serie blev en stor succes for Walt Disney Television og blev lavet til Disney Afternoon (kaldede Disney Sjov herhjemme).

Og de første 2 sæsoner (51 Afsnit)er også udgivet på DVD i USA, de sidste 14 afsnit skulle også være på vej.

Og igen kan man leve med at der ikke er danske tale & tekster er dette et godt køb.

I Danmark blev en del af afsnitene i sin tid udgivet på VHS og seneste har vi fået 20 afsnit fordelt på 3 DVD’er


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Danmarks vigtigste aften på Disney Channel

I aften fredag kl. 17.35 afgøres det, om Danmark - og dermed Sofie fra Randers eller Leonora fra Borup - vinder My Camp Rock 2 og dermed skal lave sin egen musikvideo til Disney Channel.

De klassiske serier vender tilbage

Så er der godt nyt til dig som savner de klassiske serier, som bl.a. Chip & Chap: Nøddepatruljen, Luftens Helte og Rip, Rap & Rup På Eventyr. De vender nu tilbage på Disney Channel.

Darkwing Duck

Darkwing Duck var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 7. tegnefilmsserie og er fra 1991 og kørte i 3 sæsoner til 1993 og bestod af 91 afsnit. Og blev dermed den første der brød loftet på max 65 afsnit pr. serie.

Luftens Helte

Luftens Helte (TaleSpin) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 6. tegnefilmsserie og er fra 1990 og kørte i 2 sæsoner til 1992 og bestod af 65 afsnit.

Rip, Rap & Rup på Eventyr

Rip, Rap & Rup på Eventyr var Disney's tredje animerede tv-serie og blev hurtigt en seerfavorit, også her i Danmark. Her kan du læse mere om serien og figurene.

Bubbi Bjørnene

Bubbi Bjørnene var Disney's første store animerede tv-satsning. Her kan du læse mere om baggrunden for serien, figurene, sangen om meget mere.