'G-Force' slår 'Harry Potter'

Nyheder
På premieredagen for Disney's nyeste familiefilm, 'G-Force', fik 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' meget overraskende økonomisk baghjul af den undertippede Disney/Bruckheimer-film.
På premieredagen for Disney's nyeste familiefilm, 'G-Force', fik 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' meget overraskende økonomisk baghjul af den undertippede Disney/Bruckheimer-film. Da Disney fortalte pressen og offentligheden om deres nyeste filmprojekt med superinstruktøren Jerry Bruckheimer ('National Treasure', 'Pirates of the Caribbean-filmene') var forventningerne mildest talt lunkne. 'G-Force' handler om en flok DNA-modificerede gnavere der fungerer som specialagenter for den amerikanske efterretningstjeneste CIA. Og hvis man skal kigge på fiaskoen fra Disney's seneste film med talende dyr, 'Beverly Hills Chihuahua', var der måske god grund til ikke at spå 'G-Force' de store chancer i kampen om biografsæderne. Men da filmen i fredags fik premiere i USA tog den hele landet med storm og strøg direkte ind på biografernes førsteplads som bedst sælgende film. 'G-Force' solgte på premieredagen billetter for over 11,5 mio. dollars hvilket svarer til cirka 60 mio. kr. Det var mere end 10 mio. kr. mere end denne sommers største filmsucces, 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' der "kun" indhentede 48 mio. kr. på den samme dag. Der er dog stadig lang vej op til den samlede sum som den nyeste Harry Potter-film har tjent verden over: ca. 2,3 mia. kr. De kommende uger og måneder vil vise om 'G-Force' har langtidsholdbarhed nok til at klatre op af Disney's liste over bedst sælgende biograffilm.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Gode gamle Plys udkonkurrerer Biler 2

Selvom Walt Disneys seneste tegnefilmsklassiker havde premiere samtidig med finalefilmen i Harry Potter-serien, så formåede den lille hyggelige historie om den honningelskende bjørn at overgå selveste Lynet McQueen og Bumle.

PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"To på Flugt" er den dyreste animationsfilm nogensinde

Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.