Monorail-ulykke i Disney World dræber 21-årig

Nyheder
Disney har omsider offentliggjort detaljer om den togkollision der tidligere på måneden dræbte en togchauffør i Walt Disney World i Florida.
Disney har omsider offentliggjort detaljer om den togkollision der tidligere på måneden dræbte en togchauffør i Walt Disney World i Florida.
For første gang i 38 år er der fundet en dødelig ulykke sted i forbindelse med Walt Disney Worlds interne togsystem, det såkaldte "monorail". Et tog kørte i fuld hastighed op i bagenden på en anden togvogn og dræbte den 21-årige togchauffør. Ulykken fandt sted tidligere på måneden cirka kl. to om natten på en af togsættets sidste ture rundt i forlystelsesparken. Nu har Disney valgt at fortælle tv-stationen CNN nogle flere detaljer om ulykken. Blandt andet er navnet på offeret blev offentliggjort: Austin Wenneberg havde arbejdet i Walt Disney World i cirka 1½ år og så frem til en forfremmelse i november. En tidligere monorailchauffør har for nylig lagt denne video på nettet, hvor han forklarer sin teori om, hvordan ulykken sandsynligvis har fundet sted:En af grundene til at denne ulykke fik så stor omtale i de amerikanske medier er et sejlivet rygte der har kredset over Disney-parkerne i mange år. Siden 1988 har der været et uofficielt ordsprog blandt medarbejdere og ledere i Disney's amerikanske forlystelsesparker: "Nobody dies on Disney property" ("Ingen dør på Disney's ejendom"). Rygtet har floreret i 21 år på grund af en episode i Disneyland, Californien hvor en ung kvinde i 1988 faldt død om i parken på grund af et hjertestop. Disney-medarbejderne fik, ifølge rygtet, besked på at bære kvinden udenfor selve parkområdet, før en læge kunne konstatere kvinden død.

Disney sendte samme år en pressemeddelelse ud der forklarede at denne procedure benyttes, fordi der er nemmere tilgang til den tilskadekomne udenfor parken på grund af de mange tusinde gæster der kan sinke lægens arbejde. Kritikere og en række øjenvidner mener dog, at Disney helt bevidst venter med at erklære folk døde til de er udenfor Disneyland, fordi der på denne måde kan bibeholdes en magisk forestilling om, at "ingen dør i Disneyland".

Men med denne måneds monorail-ulykke skyder Disney dog selv hul i rygtet i og med, at chaufføren blev erklæret død i selve toget.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

VIDEO: Disney-jul verden over

Julesæsonen er skudt i gang. Og Disney er mestre i at gøre denne højtid ekstra magisk. Her er en samling videoer der tager dig jorden rundt og viser, hvordan Disneys forlystelsesparker fejrer jul.

Disney vil indsamle dine minder

Hvis du har fotos, videooptagelser eller bare gode historier fra dine oplevelser i Disneyland eller Walt Disney World, så vil Disney meget gerne have fingre i dem. I torsdags lancerede de et stort website der skal indsamle de bedste Disney-park-minder.

Selvmord hærger Disneyland Paris

Forfærdelige arbejdsvilkår skulle angiveligt være grunden til at tre ansatte i 2010 har taget livet af sig selv. Disney-ledelsen kalder anklagerne for usmagelige.

Disneyland skal forsynes med energi fra fritureolie

Disneyland i Californien vil spare over 750.000 liter diesel om året ved at genbruge spisestedernes fritureolie.

Amerikanske soldater får fri adgang til Disney-parker i 2009

I forbindelse med de amerikanske Disney-parkers nye What Will You Celebrate-kampagne, får alle aktive og pensionerede soldater gratis billeter til Disneyland, Californien og Walt Disney World, Florida.

Cinderella Castle Royal Suite

I 'Magic Kingdom' i Walt Disney World, Florida, kan ægte Disney-fans være heldig at få opfyldt deres hedeste ønske. At overnatte i selveste den royale suite i Askepots slot, i parkens centrum.