Disney nærmer sig temapark i Shanghai

Nyheder
Planerne om en Disneyland park i Shanghai, går fremad.
Planerne om en Disneyland park i Shanghai, går fremad.
 
Disney's planer om at bygge sin første temapark i Kina's fastland har endnu ikke fået grønt lys af centralregeringen, rapporterede kinesiske medier i mandags.
Men the Mouse House og lokale myndigheder har opnået en bred enighed om Disneyland projektet for Shanghai, sagde Liu Zhengyi, den nyvalgte næstformand af byens Pudong distrikt.
 
Men det "meget vigtige turistprojektet" mangler endnu at få et 'ja' fra Beijing, og den lokale meningsmåling har ikke fuldmagt til at godkende ideen, fortalte Liu The China Daily. Byggeriet på projektet forventes at være færdig inden udgangen af 2014 på østbredden af Shanghai's Huangpu River i Pudong. Meget af denne del af Shanghai er blevet transformeret fra mose og landbrugsjord til den gloende nye metropol.
 
Minnie og Mickey Mouse i Hong Kong's Disneyland
 
Disney har snakket med kinesiske embedsmænd i et årti om at bygge en stor temapark og et hotel-kompleks i Pudong.
Statslige medier har før rapporteret, at Shanghai's Disneyland ville være størrelsen af Hong Kong's Disneyland ganget med otte.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Shanghai Disney Resort åbner til sommer

Oprindeligt var planen at Shanghai Disney Resort skulle åbne i slutningen af 2015, men åbningen blev udskudt på ubestemt tid. Men nu har Disney fastlagt en dato for åbningen af deres næste park.

Disneyland har diamantjubilæum

Disneyland i Anaheim i Californien kan i år fejre sit 60 års jubilæum hvilket bliver fejret med en ny parade, et opgraderet fyrværkerishow og andre ændringer, som embedsmænd for parkerne beskriver som "forbløffende".

Nyt om Disneys 'Haunted Mansion'-film

Tilbage i 2003 forsøgte Disney at lave forlystelsen Haunted Mansion om til en spillefilm, med Eddie Murphy i hovedrollen. Filmen blev dog ikke nogen succes, så Disney besluttede sig for at prøve igen. Men først nu kommer der nyt om projektet.

Endnu en Disney-forlystelse går til filmen

Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion og Country Bears er alt sammen forlystelser fra Disneys temaparker, der siden hen har lagt baggrund for en række film med de samme navne. Nu skal endnu en forlystelse fra Disneyland laves om til en film.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Kina siger OK for en Disney-park i Shanghai

Disney's planer om at bygge et Disneyland i Shanghai, har nu fået grønt lys fra Beijing.