Cartoon All-Stars to the Rescue

Baggrund
I 1990 sad mange amerikanske børn klistret til TV-skærmene, da nogle af de mest kendte tegnefilmsfigurer optrådte i samme tegnefilm. Denne noget besynderlige tegnefilm havde dog også et budskab til ungdommen: Stoffer er skidt!
Da det blev offentliggjort, at der den 21. april i 1990, ville blive vist en tegnefilm, hvori mange kendte tegnefilmsfigurer ville slå sig sammen, var mange børn spændte på, at se deres helte slå pjalterne sammen på deres tv-skærm.
 
Men det var dog ikke blot for underholdningens skyld, at denne tegnefilm blev lavet.

McDonald's stod for finansieringen af projektet, og en masse studier lånte nogle af deres kendte figurer ud (heriblandt Disney), for at støtte op om filmen, der skulle sprede et budskab om, at stoffer var noget skidt noget.
 
Filmen, der varer 30 minutter, handler om drengen Michael, der, pga. gruppepres, er blevet afhængig af stoffer og bliver hjemsøgt af filmens skurk Smoke, der holder ham fanget i sit misbrug.
Michael og skurken Smoke
 
Michaels lillesøster Corey opdager dog, at der er noget galt, da Michael stjæler penge fra hendes sparegris, for at få råd til stoffer. Corey tør ikke fortælle det til sine forældre, og ved ikke helt hvad hun skal gøre. Men hun får hurtig hjælp af en masse kendte tegnefilmsfigurer.
Corey med sin ven Peter Plys
 
Undervejs i filmen slår alle figurerne sig sammen, og synger sangen "Wonderful Ways To Say No". Sangen blev skrevet af Alan Menken og Howard Ashman, der også skrev sange til Oliver & Co., Den Lille Havfrue, Skønheden & Udyret og Aladdin.

 
Filmen startede med en kort introduktion af den daværende amerikanske præsident George Bush og hans kone Barbara, der fortæller, at stoffer er en skidt ting.
Ikke nok med at flere studier udlånte deres figurer, så samarbejdede tv-stationerne også på dette projekt, da de tre største amerikanske tv-stationer (ABC, CBS og NBC) sendte filmen samtidig.
 
Filmen blev efterfølgende udsendt på VHS, men er aldrig siden blevet udgivet på DVD eller genudsendt i TV. En af grundende til at den ikke er blevet genudsendt er, at figuren Garfield er brugt i filmen uden at Jim Davis (Garfields skaber) vidste det.
 
I filmen kan man opleve figurer fra 10 forskellige franchises:
 
Rip, Rap og Rup fra DuckTales (Rip, Rap & Rup på eventyr).
Peter Plys og Tigerdyr
 
Baby Kermit, Baby Piggy og Baby Gonzo fra Muppet Babies.
 
ALF fra ALF: The Animated Series
 
Alvin, Simon og Theodore fra Alvin and the Chipmunks.
 
Smølferne
 
Michelangelo fra Teenage Mutant Ninja Turtles.
 
Garfield
 
Slimer fra The Real Ghostbusters.
 
Snurre Snup og Daffy
 
Sangen "Wonderful Ways To Say No"
 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Dugfriske klip til 'The Muppets'

Disney har nu frigivet helt nye klip til den kommende film 'The Muppets'.

Logo til The Muppets' come-back film vises frem

Efter en tid i glemmebogen er Disney nu klar til at bringe The Muppets tilbage på den røde løber. Her kan du se logoet til den kommende film om de energiske dukker.

"The Muppet Movie" skal bevares

"The Muppet Movie" er kommet i fint selskab, da den er blevet udvalgt af National Film Registry til at være bevaringsværdig.

Fremtidsplaner for Muppet-franchisen

Der har længe rumsteret en masse rygter om, at Disney i fremtiden vil satse stort på deres Muppet-franchise, og nu er sløret løftet for nogle af planerne.

Muppet Mania - Del 2

Op igennem 80’erne oplevede Muppets en stor fremgang, men i slutningen af årtiet var luften begyndt at gå lidt af ballonen. Men i 90’erne vendte Muppets stærkt tilbage. Først med en forlystelse i DisneyWorld og derefter flere biograffilm, og endda en ny Tv-serie.

Muppet Mania - Del 1

The Muppet Show strakte sig over fem sæsoner, med 120 afsnit i alt. Men det sluttede ikke der. For efterfølgende kom der både film og andre serier med de kendte figurer.