Disney's troldmænd afslører nye tricks

Nyheder
I en ny video løfter Disney's egne "magikere" sløret for hvad vi kan vente os af nye teknologier i Disney's film og forlystelser i fremtiden.
I en ny video løfter Disney's egne "magikere" sløret for hvad vi kan vente os af nye teknologier i Disney's film og forlystelser i fremtiden.


Hvis du ikke ved hvad en "Disney imagineer" er, så skal du måske lige læse
denne artikel, inden du fortsætter. Men kort fortalt er Walt Disney Imagineering den mest spændende afdeling af The Walt Disney Company. Det er her magien og fantasien bliver lavet til virkelighed. Det er et enormt hold af håndværkere, forfattere, tegnere, historikere, kunstnere, ingeniører og forskere skaber alt fra forlystelser, krydstogtskibe, fyrværkerishow, hoteller og private øer til kontorer, special-effects til film, parader, teater og restaruranter.

Disney har nu for første gang strikket en slags hyldestvideo sammen for at
vise offentligheden, hvad der i øjeblikket arbejdes på hos Walt Disney Imagineering:

(engelsk tale uden danske undertekster)Som videoen viste i starten består Walt Disney Imagineering af følgende 12 afdelinger (samt cirka fem-seks hemmelige afdelinger):

- Master Planners
- Character Design
- Model Builders
- Curators
- Show Writers
- Engineering
- Interactive Show Design
- Interior Design
- Environmental Design & Engineering
- Sound Design
- Creative Entertainment
- Character Paint

I videoen kan man også se nogle korte glimt af hvad Disney's imagineers arbejder på lige nu. Fx disse brændende springvand som højst sandsynligt skal bruges i det enorme vandshow World of Color, der snart kommer til Disney's California Adventure-parken:

(0:19)

Det næste interessante er dette portræt der ændrer sig, når man bevæger sin hånd foran det. Man kunne forestille sig at det skal hænge i en 'Haunted Mansion'-forlystelse et eller flere steder i verden:

(0:45)


Dette næste klip bliver endnu mere spændende. Det viser to imagineers der animerer en Jack Sparrow-figur ved hjælp af motion-capture teknikken. Der kommer snart en ny interaktiv forlystelse til Disney Cruise Line-skibene. Dette kunne måske være selv samme.

(1:14)


Og ansigtet bag denne imagineer kunne meget vel være Star Wars' Yoda. Det kunne betyde en helt ny Audio Animatronics-figur når den længe ventede Star Tours 2.0-forlystelse åbner snart i både USA, Paris og Tokyo.

(1:52)

Mod slutningen af vidoen ses en mand der løber foran, hvad der ligner en istrone fra en af Narnia-filmene. En amerikansk Disney-fanside har gættet på, at der kan være tale om banebrydende teknologi, hvor gæster kan bevæg sig frit omkring i en forlystelse og interagere med animerede figurer.

(2:17)


Det sidste klip er lidt af et mysterium, da ingen endnu ved, hvad det egentlig viser. Det er tydeligvis en drejende simulator-forlystelse med en slags monterede kanoner. Men der er åbenbart ingen der har et bud på, hvad den skal bruges til.

(2:22)


Når der for første gang afholdes verdens største Disney-messe, 'D23 Expo' i næste måned i Californien, vil Walt Disney Imagineering efter sigende komme med en række nye bekendtgørelser om hvad vi kan forvente os af dem i fremtiden.
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Smugkig bag kulisserne i det nye Fantasyland

Walt Disney Worlds nye Fantasyland bliver dette års helt store trækplaster i Florida med både Den Lille Havfrue, Skønheden & Udyret, Snehvide og Dumbo repræsenteret i splinternye forlystelser, restauranter og attraktioner. Her kan du se en video, hvor hjernerne bag (de såkaldte "Imagineers") giver et eksklusivt kig bag kulisserne.

Hvad laver Darth Vader, når han besøger Disneyland?

I en ny reklamefilm for Disney-forlystelsen Star Tours besøger Darth Vader Disneyland sammen med to af hans soldater. Men da Star Tours er lukket, må den mørke hersker finde på anden underholdning. Her kan du se, hvad han vælger at bruge tiden på.

Endelig! Her kan du se hele turen gennem den nye Ariel-forlystelse

Efter flere års ventetid åbnede Disney's første forlystelse baseret på 1989-tegnefilmen "Den Lille Havfrue". Her kan du, taket været en amatøroptagelse, opleve hele turen der tager dig gennem scener som "Under The Sea" og Kiss The Girl".

Kæmpe Ursula-robot klar til gæster i Disneyland

Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.

Disney vil bruge ny revolutionerende falsk ild i Disney World

Disney forsøger konstant at presse teknologien til det yderste for at skabe de mest unikke oplevelser i deres forlystelsesparker. Om kort tid vil du kunne se falsk ild flere steder i bl.a. Walt Disney World. Se videoklip af den virkelighedstro ild her.

Walt Disney Imagineering

Walt Disney Imagineering er den mest prestigefyldte og eftertragtede afdeling under Walt Disney Company. Det er her Disney's forlystelsesparker, kontorbygninger og krydstogtskibe bliver skabt.