Disney køber Marvel Entertainment

Nyheder
Walt Disney Company meddelte i går, at de har indgået en handel om at opkøbe Marvel Entertainment for 50 dollars per aktie, hvilket i alt svarer til omkring 20 mia. kroner.
Walt Disney Company meddelte i går, at de har indgået en handel om at opkøbe Marvel Entertainment for 50 dollars per aktie, hvilket i alt svarer til omkring 20 mia. kroner.
 
 
Disney overtager derved også Marvels portfolio på over 5000 populære tegneseriekarakterer, heriblandt Iron Man, Hulk, Spider-Man og X-Men.
 
Spørgsmålet er naturligvis, hvad der nu kommer til at ske, med Marvels figurer fremover. Allerede nu er der kritikere fremme i de amerikanske medier som frygter en "Disneyficering" af de elskede karakterer og deres univers. Andre spår derimod at Marvel vil fortsætte mere eller mindre uændret som et søsterselskab uden den store indgriben fra The Walt Disney Company, på samme måde som de Disney-ejede filmselskaber Miramax, Dimension og Touchstone.

Marvels aktier steg betydeligt (over 25%) umiddelbart efter opkøbet, mens Wall Street var skeptiske over Disney's valg og sendte koncernens aktie ned med ca. 3%.

Deltag i debatten og fortæl, hvad du synes om opkøbet af Marvel og hvad du tror det vil betyde for både Disney og Marvel i fremtiden. 
 
Se listen Alt Hvad Disney Ejer
 
Kilde: Disney.com 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'Big hero 6' er den største animationsfilm fra 2014

Med fantastiske anmeldelser og en Oscar-statuette kan man roligt sige, at 'Big Hero 6' er succesfilm. Men nu kan filmen også kalde sig selv for den meste succesfulde animationsfilm i 2014.

Marvel og Sony skal lave ny 'Spider-Man'-film

Lige siden den første 'Avengers'-film fik premiere i 2012 har fans over hele verden sukket efter at se Spider-Man sammen med Iron Man, Hulk og Captain America. Nu bliver det endelig muligt, da Sony lader Spider-Man blive en del af Marvel Cinematic Universe.

Ny modig Disney-film er kæmpehit

Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.

Harry Potter og Batman slået af 'The Avengers'

Disneys seneste storfilm 'The Avengers' har sat ny rekord i USA. Tidligere publikumsmagneter har måtte lade sig overgå af Marvel-universets helte.

Sådan bruger Disney deres milliarder

The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.

Alt hvad Disney ejer

The Walt Disney Company har udvidet en del siden sin stiftelse i 1923. I dag ejer Disney alt fra bogforlag, radiostationer, forlystelsesparker og krydstogtskibe til en private ø, sportskomplekser, el-kraftværk og sin helt egen by i Florida.