Disney mærket af krisen

Nyheder
Disney har fyret 50 medarbejdere fra datter-selskabet Miramax.
Disney har fyret 50 medarbejdere fra datter-selskabet Miramax.


Krisen kan også mærkes i Hollywood og nu sparer Disney-studierne i selskabet Miramax. Der bliver fyret 50 medarbejdere og produktionen skæres ned til det halve.
 
"Disney sørger for besparelser, der sikrer, at Miramax kan fortsætte med at skabe underholdning af høj kvalitet", siger Disneys bestyrelsesformand Alan Bergman til avisen.
 
Miramax skal fremover kun udsende tre film om året i stedet for seks til otte.
 
Selskabet Miramax blev grundlagt af brødrene Bob og Harvey Weinstein i 1979. Brødrenene solgte Miramax til Disney i 1993 og forlod selv selskabet i 2005.
 
Miramax står bag successer som "Den engelske patient", "Livet er smukt", "Shakespeare in Love", "Chocolat", "Chicago" og "Tilbage til Cold Mountain".
 
'Chocolat'.
 
Se liste over alle Disney's firmaer.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney stormbløder på spilmarkedet

Selv efter den store opmærksomhed og de pæne salgstal for Disney Interactives seneste spil "Epic Mickey", vælger Disney nu at skrue ned for deres aktivitet på spilmarkedet. Op mod 700 ansatte i Disney Interactive er blevet fyret.

Tarantino-filmselskab skrottes af Disney

Film med vold, sex og stoffer, som fx Håndlangerne, Pulp Fiction og Kill Bill, går ikke så godt i spænd med navnet "Disney". Derfor købte Disney for år tilbage filmselskabet Miramax Films til at lave den slags for sig. Nu har Disney valgt at sælge Miramax.

Disney fyrer endnu en topchef

Disney er ikke tilfreds med størstedelen af de film der kommer fra studierne i disse år. Derfor er der for øjeblikket gang i en større udskiftning af cheferne. Det kan betyde en helt ny stil fra Disney i fremtiden.

Fyringsrunde i Disneyland og Walt Disney World

Efter et kæmpe tab af besøgende i årets første kvartal har Disney nu valgt at afskedige hundredevis af medarbejde i begge af firmaets amerikanske resorter.

Mindre magi pga. finanskrisen

Selvom Disney tidligere har vist sig yderst modstandsdygtig over for økonomiske nedture, kan denne tids finanskrise alligevel betyde, at Disneylands gæster bliver snydt for en række planlagte nye forlystelser.

Walt Disney Co. vil redde Hong Kong Disneyland

Walt Disney Company vil muligvis opkøbe en endnu større andel i det kriseramte Hong Kong Disneyland.