Disney løfter sløret for deres nyeste krydstogtskib

Nyheder
"Disney Dream" bliver det tredje og største skib i Disney's flåde af luksuriøse krydstogtskibe. Det nye medlem Disney Cruise Line søsættes i 2011, men allerede nu viser Disney, hvordan "Drømmen" kommer til at se ud.
"Disney Dream" bliver det tredje og største skib i Disney's flåde af luksuriøse krydstogtskibe. Det nye medlem Disney Cruise Line søsættes i 2011, men allerede nu viser Disney, hvordan "Drømmen" kommer til at se ud.


Disney Cruise Line kom forleden med den ventede udmelding om, hvordan det næste skib i rækken af krydstogtskibe kommer til at se ud. Selskabet præsenterede pressen for en lang billeder af, hvad Walt Disney Imagineering har skabt til det nye skib.

Disney har brugt mange millioner dollars på at gøre 'Disney Dream'-skibet til det ypperste indenfor familie-krydstogter. Og det har også betydet en række banebrydende opfindelser.


Siden 1998 er Disney Cruise Line flere gange blevet kåret til det bedste krydstogtselskab for familier. Og i branchen mener mange, at Disney Cruise Line har revolutioneret måden at specialkonstruere skibe til specifikke målgrupper som børn og børnefamilier. Og når 'Disney Dream' sætter sejl mod nye horisonter den 26. januar i 2011, vil gæsterne opleve et skib som aldrig før.


'Disney Dreram' er designet med et varmt og imødekommende interiør der er en blanding mellem klassisk Art Deco og "Disneyficeret" nostalgi.

Og for første gang nogensinde på et krydstogtskib, kan man ombord på 'Disney Dream' få sig en tur i en lukket vandrutsjebane. AquaDuck hedder banen der er lavet af gennemsigtigt plastic og som snor rundt på øverste dæk. Rutsjebanen byder ikke alene på en fantastisk udsigt fra øverste parket men også højtryksspuler der skyder gæsterne ud i snurreture, lange fald, skarpe sving og endda acceleration op ad bakke.


AquaDuck strækker sig 233 meter og rejser sig hvad der svarer til over fire dæk i højden. Rutsjebanen svinger også fire meter ud over skibskanten i et loop. Og med det gennemsigtige rør kan man få sig et nervepirrende skue ned mod havet 46 meter under rutsjebanen. Turen kommer til at foregå i en gennemsnitlig hastighed af 22 kilometer i timen.


Rutsjebanen ender i en stor swimmingpool på dæk 12, hvor der også er placeret en gigantisk storskærm der viser Disney-film i dagtimerne og nye premierefilm om aftenen (præcis som på de to øvrige skibe 'Disney Magic' og 'Disney Wonder').

Disney Cruise Line har flere overraskelser i ærmet. For normalt er det en ret lukket oplevelse at bo på et såkaldt indvendigt kammer der ikke har nogen vinduer. Men på 'Disney Dream' får ALLE gæster havudsigt. Alle indvendige kamre er nemlig udstyret med "falske vinduer". HD plasmaskærme forklædt som vinduer viser i real-time hvad udvendige HD-kameraer filmer fra ydersiden af skibet. Og i de indvendige kahytter kan man tilmed får sig en ekstra overraskelse. Disney's imagineers har lagt små Disney-figurer ind, som kigger forbi fra tid til anden. Fx søstjernen eller havmågerne fra 'Find Nemo' eller Mickey Mouses Steamboat Willie kan finde på at aflægge visit.


Og på ægte Disney-manér kan børnene selvfølgelig finde masser af legeområder, hvor de kan hoppe direkte ind i deres yndlings-tegnefilm. Der findes fire store legepladser som er forbeholdt børn i alderen tre til 10 år:

Anders' værelse fra 'Toy Story':


"The Laugh Floor" fra filmen 'Monsters, Inc.':


Og hvis det ikke er nok, kan børnene også vælge lege i 'Find Nemo'-grotten eller den fortryllede Klokkeblomst-skov.

'Disney Dream' har også eksklusive områder udelukkende for "tweens" (børn i alderen 11 til 13 år). "Lounge" er et chill-out område, hvor tweens kan slappe af på soldækket i dampstole, boblebade og i juicebaren, eller de kan benytte sig af de utallige interaktive fornøjelser som muligheden for at lave rock/pop-stjerne-postkort med sig selv eller synge karaoke foran en green-screen med egne baggrunde.


Teenagerne (14 til 17 år) får lov til at have deres egen klub fuldstændig i fred om bord på 'Disney Dream'. Alle teenagere får nemlig udleveret et magnetkort ved check-in. Kortet giver adgang til teen-området "Vibe", en 850 kvadratemeter stor indendørs- og udendørs-facilitet der er proppet med vandkanoner, video-spil, WiFi, dansegulv og bordtennis- og bordfodboldborde.

Disney Cruise Line fortsætter succesen med dets "roterende måltider". En anordning der betyder at du kan prøve en ny restaurant hver aften, hvor din personlige tjener følger med dig og sørger for at du får den bedste og mest skræddersyede betjening (fx behøver du kun at fortælle det én gang, hvis du er allergiker eller vegetar. På resten af turen sørger din tjener for, at der tages højde for dine behov i alle de restauranter du besøger). 

Blandt de nye restauranter man kan besøge er "Animator's Palate", hvor væggene er prydet med originaltegninger fra de største og mindste tegnefilm fra Disney-studierne.


Et andet og mere fornemt spisested er "Royal Palace", som er inspireret af klassiske eventyrfilm som 'Tornerose', 'Askepot', 'Snehvide' og 'Skønheden & Udyret'.


En af skibets største og dyreste restauranter bliver "Enchanted Garden" der henter sit look fra de frodige parker i Versailles. "Glas"loftet skifter udseende henover dagen, så det er lyst og solrigt i dagtimerne og mørkeblåt til sort med stjernehimmel om aftenen og natten.


Men selvom børnene og teenagerne står i højsædet på dette skib, bliver der skam også kræset for de voksne. Skibet byder nemlig på utallige steder, hvor forældre kan slappe af og blive forkælet, mens ungerne har deres livs sejltur.


"The District" et stort underholdningskompleks ombord på "Disney Dream" der består af fem forskellige steder, hvor alle voksne kan få sig en drink, synke ned i de behagelige møbler, nyde noget god musik og langsomt glide gennem oceanerne til den ene spektakulære udsigt efter den anden. I "Skyline Bar" er ruder forsynet med store skærme der hver dag viser en ny skyline-udsigt over byer som fx New York, Paris eller Hong Kong.


Andre "legepladser" for de voksne er blandt andet champagnebaren "Pink" og natklubben "Evolution". Og hvis nerverne virkelig hænger udenpå tøjet efter mange dage til søs med hele børneflokken på slæb, kan man besøge "Sensen Spa & Salon". Her er der tilbud som spabade, dampbade, massage, boblebade på udendørs verandaer og saunaer og vinterbade.


"Disney Dream" har to teatre der både kan bruges til sceneshow, som den nye Toy Story musical, der er blevet lavet eksklusivt til Disney Cruise Line, og til filmforevisninger. "The Walt Disney Theater" vækker minder om fortidens storslåede teatre med overdådig luksus og bløde, varme farver.


"The Buena Vista Theater" er den mere moderne sal med det nyeste 3D-udstyr og Dolby-lyd. Her vises for-premiere på kommende Disney-film og alle de aktuelle biograffilm som Disney kan byde på.


"Disney Dream" begiver sig ud på sin jomfrurejse d. 26. januar 2011 og får senere følgeskab af det fjerde Disney Cruise Line-skib, "Disney Fantasy". "Disney Dream" skal sejle tre- og fire-nætters togter i Caribien med stop ved Disney's private ø, Castaway Cay. Men allerede fra d. 9. november 2009 kan der bestilles kahytter.

Her er en lille video der viser, hvordan Disney's imagineers regner med at "Drømmen" kommer til at se ud:


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Se AquaDuck i aktion på Disneys nye krydstogtskib

Disney Dream-skibet blev søsat tidligere på måneden. En af de mest spektakulære nyskabelser som dette skib byder på er den lange vandrutsjebane der snor sig rundt på taget af det enorme skib. Se den første video af AquaDuck her.

Nyt Disney-skib på jomfrurejse med jubelråb

Det første Disney krydstogtskib der er blevet bygget i over et årti nåede i dag en stor milepæl, da det kunne sejle ud i det tyske farvand på sin jomfrurejse hjem mod USA.

Rotte invaderer Disney-skib

Byggeriet af det næste store krydstogtskib i Disney Cruise Line-familien kører på fuld damp. Og når 'Disney Dream' stævner mod nye horisonter næste år bliver det med en helt særlig gnaver om bord.

Prøv en tur i AquaDuck

AquaDuck er verdens første store vandrutsjebane ombord på et krydstogtskib. Den bliver virkelighed om få år, når Disney's tredje skib, "Disney Dream", er bygget færdigt. Men allerede nu kan man tage en virtuel tur i denne YouTube.

Walt Disney Imagineering

Walt Disney Imagineering er den mest prestigefyldte og eftertragtede afdeling under Walt Disney Company. Det er her Disney's forlystelsesparker, kontorbygninger og krydstogtskibe bliver skabt.

Port Disney

Da 'Disney Cruise Line' blev stiftet, havde Walt Disney Company store planer om et storslåede projekt i Long Beach, Californien.