Den "grønne" Walt Disney

Nyheder
Selvom The Walt Disney Company ikke har en kendetegnende "grøn" profil, så var firmaets stifter, Walt Disney, selv meget opmærksom på bevarelse af vores natur og dyrerige.
Selvom The Walt Disney Company ikke har en kendetegnende "grøn" profil, så var firmaets stifter, Walt Disney, selv meget opmærksom på bevarelse af vores natur og dyrerige.Aldrig har der været så meget fokus på klimaet som i disse år. Og selvom Disney ikke udadtil gør sig væsentlig umage for at være en klimavenlig koncern, så har virksomheden nogle dybe rødder i bevarelse af vores klode. Walt Disney var en stor forkæmper for naturen, klimaet og især dyreriget. Han var stifter af, formand for og medlem af en lang række organisationer og foreninger til bevarelse for planeten og livet på den.

I denne video, som er 53 år gammel, advarer Walt om den forestående fare for naturen og det vilde dyreliv:


Walt's store kærlighed til dyreriget kan tydeligt ses i de mange tegnefilm der skildrer dyr i hovedrollerne samt hans mange dyrefilm og dokumentarfilm. Efter Walt's død har The Walt Disney Company forsøgt at videreføre Walt's dedikation ved fx at starte et nyt filmselskab der udelukkende producerer naturfilm samt at bygge den enorme forlystelsespark/zoo Animal Kingdom i Walt Disney World i Florida.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney inviterer på "ægte" afrikansk safari-trek i Walt Disney World

Nu behøver du hverken at frygte malaria, plyndringer eller ukomfortable teltovernatninger, når du skal på safari på den afrikanske savanne. Forlystelsesparken Disney's Animal Kingdom byder nu på Disney's Africa Trek med levende krokodiller, giraffer og elefanter.

Den sidste store Disney er død

I går var det 43 årsdagen for Walt Disney's død. Og i dag mistede vi hans nevø Roy E. Disney der i årevis har kæmpet for sin onkels navn, ære og virksomhed.

"Onkel Walt" fylder 108 år

Hvis Walt Disney (eller Walter Elias Disney, som han rigtig hedder) stadig var i live, ville han have fejret sin 108. fødselsdag i dag. I den anledning bringer vi en række sjældne billeder af manden bag magien. Billederne er for nylig blevet gravet frem af magasinet Life's gamle arkiver i USA.

Disneynature's 'Earth' kommer i danske biografer

Disney's nyeste filmselskab har haft en forrygende start med naturfilmen 'Earth'. Modtagelsen har været så varm, at filmen får en chance på Danmarks største biograflærred.

Disney Nature's Earth-trailer

Disney's nyeste filmselskab, DisneyNature, er snart på trapperne med deres første film, Earth. Se traileren her.

Disney lancerer nyt filmselskab: 'Disneynature'

Disney vender tilbage til naturen med et helt nyt filmselskab dedikeret til at lave film og dokumentarfilm om naturen og vores planet.