Disney laver 'Snedronningen' på tegnefilm

Nyheder
H.C. Andersens elskede historie om Snedronningen skal nu animeres på den traditionelle håndtegnede facon af Walt Disney Animation Studios. Det betyder at et andet længe ventet Disney-filmprojekt bliver udskudt.
H.C. Andersens elskede historie om Snedronningen skal nu animeres på den traditionelle håndtegnede facon af Walt Disney Animation Studios. Det betyder at et andet længe ventet Disney-filmprojekt bliver udskudt.


'Snedronningen' er et af de filmprojekter som Disney-studierne har tumlet med i mange år. Manuskripter er blevet skrevet - og omskrevet - over flere omgange. Og hver gang er det endt med en nedadvendt tommelfinger fra ledelsen i Burbank i Californien. Plottet har ikke været stærkt nok, til at kunne bære en hel spillefilmslængde, mente cheferne.

Men nu har forfatterne åbenbart ramt plet. De rygter vi kunne berette om i sidste måned har vist sig at holde stik. Walt Disney Animation Studios producerer 'The Snow Queen' der på dansk er kendt som 'Snedronningen', skrevet af H.C. Andersen.

I dette video-interview bekræfter produceren af 'Prinsessen & Frøen', Peter del Vecho, at 'Snedronningen' kommer i biograferne efter de øvrige kommende håndtegnede Disney-film 'Prinsessen & Frøen' og 'Peter Plys' (2011):Peter del Vecho nævner også i videoens slutning, at han selv skal være producer på et nyt filmprojekt efter 'The Snow Queen'. Han sætter ikke navn på denne film, men det formodes at være 'Joe Jump' - endnu en film der har været mange år i støbeskeen hos Disney.

Bekræftelsen af 'The Snow Queen' betyder samtidig også at den længe ventede animationsfilm 'The King of the Elves' er blevet udskudt på ubestemt tid. Kilder hos Disney fortæller dog, at den efter planen i stedet skal have premiere i 2013 eller 2014.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Kristen Bell i 'Frozen'

Der har i et stykke tid været stille omkring Disney's 'Frozen'. Men nu er den allerførste skuespiller til filmen fundet, og oven i dette er der også blevet fundet navne på nogle af de folk, som skal arbejde bag kameraet.

Disney tør Snedronningen op

Disney har prøvet i mere end 80 år at lave 'Snedronningen' om til en film, desværre uden held. Men nu lader det til, at det endelig er lykkedes.

Stjernedesigner syer bryllupskjoler efter Disney-eventyr

En af USAs førende designere og distributører af brudekjoler har lavet en kollektion baseret på Disneys mest populære eventyr.

Disney legende skal lave Løvernes Konge i 3D

Filmskaberen Don Hahn, der har stået bag nogle af tidens største Disney-succeser, var for nylig i London for at se til pre-productionen på Tim Burton's næste film Frankenweenie. Her løftede han sløret for nogle af sine kommende projekter der bl.a. byder på tilbagevenden til Tornerose, Roger Rabbit og Løvernes Konge.

Snedronningen er igen død

Det ligner efterhånden den umulige film for Disney. I de sidste 80 år har Disney-studierne forsøgt at søsætte en eventyrfilm baseret på det danske eventyr Snedronningen. Men nu er The Snow Queen - igenigen - blevet skrottet.

Disney laver tegnefilm over H.C. Andersen-eventyr

Der er blevet fundet flere oplysninger, der tyder på at Disney muligvis vil lave en tegnefilm baseret på H.C. Andersens eventyr 'Snedronningen'.