Ny Disney-prinsesse hitter

Nyheder
'Prinsessen og Frøen' havde premiere i USA i fredags og filmen er allerede blevet en succes. Den ligger nummer et på biografhitlisterne, anmeldelserne er imponerede og Time Magazine har netop givet filmen en overraskende ære.
'Prinsessen og Frøen' havde premiere i USA i fredags og filmen er allerede blevet en succes. Den ligger nummer et på biografhitlisterne, anmeldelserne er imponerede og Time Magazine har netop givet filmen en overraskende ære.


Amerikanerne har taget varmt imod Disney's nyeste eventyr. 'Prinsessen og Frøen' ('The Princess and the Frog') er en tilbagevenden til den gamle traditionelle håndtegnede tegnefilm og er samtidig første gang Walt Disney Animation Studios bruger en sort prinsesse. 

Valget om den sorte hovedrolleindehaver, Tiana, har været et kontroversielt emne i de amerikanske medier, især fordi prinsen ikke er sort. Men det har ikke afholdt biografgængerne fra at indløse billetter i stor stil. 'Prinsessen og Frøen' ligger p.t. nummer et på biograflisterne i USA og har på en enkelt weekend indtjent over 127 millioner kroner. Det er den højeste indtjeningsweekend i december for en animeret film nogensinde.Men også anmelderne har et godt øje til Disney's 49. klassiker. På det toneangivene filmsite RottenTomatoes.com har brugerne placeret 'Prinsessen & Frøen' på en førsteplads med 83%. Men den største hæder kom da amerikanske Time Magazine forleden offentliggjorde deres Top 10 lister over alt mellem himmel og jord. Deres Top 10 lister over 2009's bedste film ser således ud:

1. The Princess and the Frog
2. Up
3. Fantastic Mr. Fox
4. The Hurt Locker
5. Up in the Air
6. The White Ribbon
7. A Single Man
8. Of Time and the City
9. District 9
10. Thirst

Listen har uden tvivl skabt glæde hos Disney. Udover en imponerende førsteplads til 'Prinsessen og Frøen' indtager Disney også andenpladsen med Pixar's anmelderroste 'Op' (som Politiken netop har kåret til dette årtis 5. bedste film).

Først den 12. februar kan vi i Danmark med egne øje se om hypen er velbegrundet.
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Ny modig Disney-film er kæmpehit

Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.

Gode gamle Plys udkonkurrerer Biler 2

Selvom Walt Disneys seneste tegnefilmsklassiker havde premiere samtidig med finalefilmen i Harry Potter-serien, så formåede den lille hyggelige historie om den honningelskende bjørn at overgå selveste Lynet McQueen og Bumle.

Anmeldere elsker Toy Story og Facebook

"Toy Story 3" og Facebook-filmen "The Social Network" har fået de bedste anmeldelser i USA i 2010.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Anmeldelse: Prinsessen og Frøen

Efter flere år i dvale genoplives Disney's håndtegnede film med dette New Orleans-eventyr. Se her hvordan anmelderne har taget imod Disney's 49. animerede klassiker.