Fuld adgang til Disney-skatkammeret for 150 kr.

Nyheder
Fremover ville Apple sælge et abonnement der giver ubegrænset adgang til alle Disney's film, musik og tv-serier på enten dit tv, din bærbar eller din iPhone.
Fremover ville Apple sælge et abonnement der giver ubegrænset adgang til alle Disney's film, musik og tv-serier på enten dit tv, din bærbar eller din iPhone.

Det kan næsten ikke undgås, at Disney og Apple fra tid til anden vil finde sammen i forskellige konstellationer. Apple-direktøren, Steve Jobs, er nemlig et prominent medlem af Disney's bestyrelse (og tilmed med en meget stor andel af Disney's aktier i baglommen) og Jobs var også manden der i 1986 opkøbte og udviklede firmaet der senere blev kendt som det nu Disney-ejede Pixar Animation Studios

Hovedindgangen til Pixar Animation Studios i Emmeryville, Californien.

Steve Jobs har bl.a. fået overtalt Disney til at indrette deres butikker ('Disney Stores') efter en model han selv udviklede til sine 'Apple Stores'. Og nu skal Apple til at distribuere Disney's film og tv-indhold til underholdningshungrende forbrugere over hele verden.

Steve Jobs da han lancerede de første Macintosch-computere i 1980'erne.

Disney har netop underskrevet en aftale med Apple der giver Steve Jobs lov til at streame tusindvis af timer af Disney-materiale. Apple har længe arbejdet på et abonnement, hvor man for et månedligt eller årligt beløb kan få al slags Hollywood-underholdning uden at skulle downloade ulovligt eller finde piratmateriale på YouTube og lignende.

For hvad der vil svare til cirka 150 kroner om måneden vil man snart kunne købe fri adgang til samtlige af Disney's Klassikere, kortfilm, tv-serier og soundtracks plus en stor mængde spil og interaktivt materiale. Alle disse guldkorn vil kunne afspilles på din iPod, iPhone, PC, Mac og dit tv.

Steve Jobs under en præsentation af nye Apple-produkter.

Udover The Walt Disney Company er også CBS hoppet med på projektet der efter sigende skulle være klar (i USA) næste år. Apple forhandler i øjeblikket med samtlige af de største film- og tv-selskaber i USA for at få det størst mulige udbud af medieunderholdning klar inden det endnu unavngivne projekt ser dagens lys. Det er planen at Apple's abonnementsservice kommer til Europa "når der er styr på samtlige rettigheder og forbehold".

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney sørger over Steve Jobs død

Apples chef Steve Jobs døde natten til torsdag. Han var den største aktionær i The Walt Disney Company, han sad i Disneys bestyrelse og så var han manden startede Pixar. Det er ikke uden grund at Disneys topchef i dag kom med den afsked du her kan læse.

Disney passerer 1 million downloadede bøger i App Store

Disney Publishing har haft stort held med at sælge digitale bøger og book apps gennem Apples App Store. Over en million salg er det blevet til.

Disney vil med på iPad-bølgen

Med Apple's udsigt til endnu en megasællert i iPad'en, er Disney klar til at være med på vognen. Og snart vil det vise sig hvor tæt et bånd der efterhånden er blevet knyttet mellem Disney og Apple.

iTunes film snart til Danmark

2008 vil, ifølge Apple, blive året, hvor film-fans i Danmark kan leje Disney-film ove iTunes.

Disney vil udleje film på iTunes

Apple har stor succes med salg af film via iTunes. Nu vil de også til at udleje film online. Og naturligvis er Disney et af de første selskaber til at støtte idéen.

Disneyfilm på iTunes

Over en halv million Disney-film er nu blevet solgt gennem musik-butikken iTunes.