"The Muppet Movie" skal bevares

Nyheder
"The Muppet Movie" er kommet i fint selskab, da den er blevet udvalgt af National Film Registry til at være bevaringsværdig.

I 1988 opstartede det amerikanske National Film Preservation Board et nyt projekt, de kaldte National Film Registry. Projektet går ud på, at den amerikanske befolkning hvert år skal nominere 50 amerikanske film, som de mener er bevaringsværdige for fremtiden. Derefter udvælger Library of Congress (Kongressens bibliotek) op til 25 film, som skal bevares for eftertiden i ekstra sikrede arkiver, da de har historisk, kulturel og æstetisk værdi.
 
I år har Library of Congress blandt de 25 film valgt at bevare 'The Muppet Movie' fra 1979 (da filmen blev lavet, var den ikke under Disney, men Disney har efterfølgende købt rettighederne til Muppets og dermed også til 'The Muppet Movie').

 
Som begrundelse skriver Library of Congress: "Muppets-skaberne Jim Henson og Frank Oz har sat deres figurer ind i et vellavet kombineret musikalsk komedie og fantasy-eventyr."
 
Udover 'The Muppet Movie' kan man blandt de 25 film f.eks. også finde 'Dog Day Afternoon' (1975), 'The Incredible Shrinking Man' (1957), 'The Mark of Zorro' (1940), 'Once Upon a Time in the West' (1968), 'Mrs. Miniver' (1942) og Michael Jackson's 'Thriller' (1983).
 
Det er dog ikke første gang, at Disney ser en af sine film blive indlemmet i det fornemme selskab. Blandt de titler der tidligere er blevet sat til præservation af Library of Congress, kan man nemlig finde 'Snehvide og de 7 små dværge', 'Fantasia', 'Steamboat Willie' og 'Skønheden og Udyret'.
 
 
Der skal gå mindst 10 år efter premieren på en film, til den kan blive optaget i National Film Registry, og Pixar har derfor også kunne få et par film til bevaring. Disse film er 'Toy Story' og  kortfilmen 'Tin Toy'.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Dugfriske klip til 'The Muppets'

Disney har nu frigivet helt nye klip til den kommende film 'The Muppets'.

Endnu en trailer til 'The Muppets'

Walt Disney Pictures har nu frigivet endnu en trailer til deres kommende film 'The Muppets', som bliver Muppet-dukkernes første biograffilm siden 1999.

Nye flotte billeder fra 'The Muppets'

Disney har nu udsendt en lang række billeder fra filmen 'The Muppets'.

Ny trailer til 'The Muppets'

Disney har nu udsendt en lang trailer til deres kommende film 'The Muppets', som bliver Muppet-dukkernes første biograffilm siden 1999.

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

Logo til The Muppets' come-back film vises frem

Efter en tid i glemmebogen er Disney nu klar til at bringe The Muppets tilbage på den røde løber. Her kan du se logoet til den kommende film om de energiske dukker.