Peter Plys vender tilbage til det store lærred... alligevel

Nyheder
I månedsvis har Disney's medarbejdere troet, at den kommende Plys-film var annulleret. Men på et nyt pressemøde sætter Disney nyt vind i sejlene. Peter Plys skal igen have et voksent publikum. En ny håndtegnet biograffilm ER på vej.
I mange år har Jakobs honningglade bamsebjørn primært haft hjemme på børne-tv-kanalen 'Playhouse Disney', hvor han har underholdt de aller yngste. Men nu skal Peter Plys igen have et voksent publikum. En ny håndtegnet biograffilm er på vej.


Det nye filmprojekt har været kendt i et halvt års tid. Men det er først nu at projektet tilsyneladende har fået det endelige "grønne lys" og produktionen er begyndt.

Vi kender alle sammen dyrene fra Hundredemeterskoven. Men når man tænder for Disney's børne-kanal 'Playhouse Disney', har mange svært ved at genkende Tigerdyr, Ninka, Æsel, Grisling og hovedpersonen Peter Plys. I dag er flokken nemlig ikke kun computeranimeret, de er også blevet forvandlet til politisk korrekte figurer der løser små dagligdagsmysterier med finurlige detektivlege med den nye veninde Dorte. 


Sådan kender de fleste børn figurerne fra Hundred-
meterskoven. Pigen 'Dorte' var et nyt tiltag der dukkede op
første gang på tv den 12. maj 2007.

Da 'Klassikeren Peter Plys' fik biografpremiere i 1977 var figurerne håndtegnede, tænksomme, originale og mindre "action packed". Dengang vandt Peter Plys både børns og voksnes hjerter over hele verden. I disse år vil det nok knibe med at finde ældre Plys-fans på grund af det mere baby-orienterede look, som Plys-franchiset har fået.


En tegning af den originale Peter Plys fra 1929.

Men det vil muligvis snart ændre sig. Til næste forår vil Walt Disney Animation Studios nemlig have biografpremiere på en helt ny Peter Plys-film i fuld spillefilmslængde - og endda håndtegnet. Det fortalte Disney's animationschef, John Lasseter, til et pressemøde for nylig. 

"Plys har altid været en af mine yndlings-figurer. Alle tror at Peter Plys kun er for små børn, men da jeg viste et forslag til en af historierne i den kommende Plys-film, skreg en hel biografsal hysterisk af latter," fortalte Lasseter til mødet.


John Lasseter tøvede ikke med at bekende sig som en stor "Plys-
fan", da han præsenterede de kommende filmprojekter fra både
Disney og Pixar.

I flere måneder har der været rygter om at Plys-projektet har være annulleret eller udskudt på ubestemt tid. Men på pressemødet bekræftede Disney altså, at filmen ER på vej, og at tegnerne allerede er i fuld gang med blyant og papir.
        
Og den nye Plys-film bliver ikke i samme boldgade som tv-serien 'Mine venner Tigerdyret og Plys'. Disney's filmskabere vil i stedet lave fem korte tegnefilm og flette dem sammen til én lang produktion. Handlingen i de fem kortfilm vil være hentet direkte fra nogle af forfatteren A. A. Milnes' (Peter Plys' skaber) aldrig filmatiserede historier.


Ligesom i 1977 vil den nye Peter Plys-tegnefilm have baggrunde
malet med vandfarver. Det vides dog ikke om 'Jakob' igen vil deltage.

John Lasseter fortalte derudover, at animatorene vil være tro mod de gamle Plys-film og tegne det hele i samme velkendte stil og med baggrunde malet med vandfarver. Burny Mattinson, som har arbejdet på adskillelige ældre Plys-projekter, vil være i spidsen af den kommende film.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'Toy Story 4' får endnu en instruktør

Tilbage i november kom det frem, at Pixar er i gang med at lave 'Toy Story 4', hvor det også blev det offentliggjort at John Lasseter skal fungere som instruktør på filmen. Men nu er det kommet frem at han ikke er alene om tjansen.

Disney klar med det første klip fra ny Peter Plys-film

Til sommer er kommer den anden tegnefilm i rækken af Peter Plys' samlede eventyr. Filmen 'Peter Plys' bliver en varm og elskelig film om alle vennerne fra Hundredemeterskoven. her kan du se det første klip.

NY PLAKAT: Peter Plys som kaptajn på honninghavet

De fleste har efterhånden opdaget, at Peter Plys vender tilbage. Og med Disney's seneste plakat med bjørnens comeback-film, er der lagt op til eventyr med en overflod af honning.

Nye billeder fra Peter Plys

Walt Disney Animation Studios har nu offentliggjort en række helt nye billeder til den kommende tegnefilm Peter Plys. Se dem alle her.

Ny plakat og billede fra Hundredemeterskoven

Walt Disney Animation Studios har nu frigivet en plakat og et billede fra den kommende håndtegnede tegnefilm 'Peter Plys'. Plakaten og billedet kan ses her.

Ny håndtegnet Peter Plys-film

Det er fire år siden vi sidst har set Peter Plys i den originale håndtegnede version. Men i 2011 vender Plys tilbage til sine rødder i sin helt egen film.