Walt's nevø får sin egen Disney-bygning

Nyheder
I sidste måned døde en af de store Disney-personligheder, Roy E. Disney. I går blev han hyldet ved en stor ceremoni i Hollywood, hvor han modtog en noget usædvanlig begravelsesgave: en bygning.
I sidste måned døde en af de store Disney-personligheder, Roy E. Disney. I går blev han hyldet ved en stor ceremoni i Hollywood, hvor han modtog en noget usædvanlig begravelsesgave: en bygning.

En af Disney-koncernens mest prominente konstruktioner er animationens hovedkontor.
Bygning blev bygget lige overfor de gamle originale Disney-tegnehuse i Los Angeles, hvor 
film som 'Bambi', 'Pinocchio' og 'Fantasia' blev skabt. 

Den 16. december afgik Walt Disney's nevø, Roy E. Disney, ved døden. Roy har været en af de afgørende grunde til at Disney-koncernen fik genoplivet sin animationsafdeling i slutningen af 1980'erne og frem til midten af 1990'erne med film som 'Den Lille Havfrue', 'Aladdin' og 'Løvernes Konge'. Roy E. Disney forsøgte gennem størstedelen af sit liv at få den "rigtige Disney-ånd" indkorporeret i The Walt Disney Company.

Roy E. Disney til premiere på 'Pirates at the Caribbean: At World's End'. Til højre for 
Roy ses Diane Disney Miller, Walt Disney's datter.

Det valgte Disney at hylde ved en mindeceremoni i El Capitan Theater i Hollywood i går. Her optrådte flere af de medvirkende fra fx 'Løvernes Konge' - en af de mange tegnefilm som Roy E. Disney var med til at supervisere. Men udover taler, musik og videoer fra et langt liv i underholdningsbranchen, afsluttede Disney's topchef Bob Iger med at præsentere de 500 fremmødte med en overraskelse. Disney-studiernes animationsbygning med det simple navn "Animation", og med kælenavnet "The Hat Building", er nu blevet gendøbt "Roy E. Disney Animation Building".

Her kan ses en video fra en amerikansk tv-udsendelse om ceremonien og navneændringen af Disney's animationsbygning:


Allerede inden denne nyhed blev offentliggjort har der verseret heftige rygter om at, Disney's animatorere snart skal flytte ud af den selv samme bygning som lige har fået nyt navn. The Walt Disney Company vil nemlig højst sandsynligt flytte hele animations-divisionen til en ny lokalitet.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'Tangled' bliver til 'To på flugt'

Den danske titel på Disneys næste animerede "klassiker" ligger langt fra den engelske originaltitel 'Tangled'.

Rapunzel får navneskift

Eventyret om pigen med det laaaange gyldne år får snart premiere som Disney-tegnefilm. Men selvom filmen er halvvejs i produktionen, skal filmens titel nu ændres. Og Disney har flere bud.

El Capitan Theatre

El Capitan Theatre er en Disney-ejet biograf i Hollywood, der har en lidt omtumlet fortid, og i dag står som en af de ikoniske bygninger på Hollywood Boulevard.

Den sidste store Disney er død

I går var det 43 årsdagen for Walt Disney's død. Og i dag mistede vi hans nevø Roy E. Disney der i årevis har kæmpet for sin onkels navn, ære og virksomhed.

DEN KOMPLETTE LISTE: Walt Disney's animerede klassikere

Snehvide, Dumbo, Fantasia, Peter Pan, Den Lille Havfrue, Løvernes Konge, Tarzan, Prinsessen og Frøen. De er alle uforglemmelige Disney-klassikere. Og her kan du se den samlede kanon over alle Disney's animerede biograffilm helt tilbage fra 1937 hvor det hele begyndte.

'Mit navn er Donald Duck'

Da familien Duck skulle navngive deres nyfødte søn for 84 år siden, havde de ingen skrupler ved at kalde ham 'Donald'.