Disney fyrer endnu en topchef

Nyheder
Disney er ikke tilfreds med størstedelen af de film der kommer fra studierne i disse år. Derfor er der for øjeblikket gang i en større udskiftning af cheferne. Det kan betyde en helt ny stil fra Disney i fremtiden.
Disney er ikke tilfreds med størstedelen af de film der kommer fra studierne i disse år. Derfor er der for øjeblikket gang i en større udskiftning af cheferne. Det kan betyde en helt ny slags stil fra Disney i fremtiden.

Der har været en del udskiftning på det sidste her i Disney's hovedkontorer i Californien.

Disney har netop fyret chefen for Walt Disney Studios Motion Picture Production, Oren Aviv. Afskedigelsen kommer i kølvandet på en længere række af pludselige fyringer hos Walt Disney Studios i Burbank, Californien.

Oren Aviv (tv) med hans overordnede, Bob Iger.

For få måneder siden besluttede Disney's øverste chef, at fyre en trofast ansat gennem 40 år. Walt Disney Studios' chef, Dick Cook, startede med at arbejde for The Walt Disney Company i 1970 som lokomotivkonduktør i Disneyland. Han har været med til at søsætte film som 'Pirates', 'National Treasure', 'Fortryllet' og den kommende 'Alice i Eventyrland'. 

Dick Cook (th) var populær hos kolleger såvel som skuespillere og
konkurrenter i Hollywood. Her ses ham med Johnny Depp til et PR-
arrangement for 'Pirates of the Caribbean'.

Men i slutningen af 2009 besluttede Disney's CEO, Bob Iger, at give Dick Cook en fyreseddel (i den officielle udmelding trak Cook sig frivilligt fra stillingen), selvom Dick Cook var en af de mest respekterede filmchefer i Hollywood. Johnny Depp har flere gang sagt, at Cook var en af hovedårsagerne til, at han fortsatte i 'Pirates'-universet. Og efter Cook's fyring udtalte Depp, at hans entusiasme overfor 'Pirates'-filmene nu var betydelig mere lunken.

Rich Ross har hidtil været ansvarlig for Disney 
Channel Worldwide og sørget for succeser som 
'Hannah Montana' og 'Jonas Brothers'. Nu står han i
spidsen for samtlige af Disney's film som chef for
Walt Disney Studios.

Valget faldt på produceren Rich Ross, når Dick Cooks afløser skulle findes. Ross er ikke nær så vellidt i den amerikanske filmbranche, men til gengæld har han tilsyneladende en trang til at skabe forandring på sin nye arbejdsplads. For det er Rich Ross, i samråd med Disney's øverste chef Bob Iger, der netop har fyret Oren Aviv og i stedet ansat Sean Bailey der har en del erfaring på selve filmsettet, hvor han var producer på kommende Disney-film som 'Tron Legacy' og den nye remake af 'The Black Hole'. Det betyder at hele Disney's filmdivision har fået en sprit ny topledelse. 

Det indkransede område viser Walt Disney Studios' område i L.A.-forstaden Burbank.
Her har studiet ligget siden Walt Disney selv byggede komplekset i 1939 for de 
penge han tjente på 'Snehvide og de Syv Små Dværge'.

De nye chefer, Ross og Bailey, har udtalt, at de vil sætte en stopper for film som 'Parent Trap' og 'Confessions of a Shopaholic'. Det kunne være et godt tegn for mange filmelskere, men træerne gror ikke ind i himlen. De nyindsatte topbosser mener nemlig, at det er en god idé at fortsætte indspilninger til 'Beverly Hills Chihuahua 2'. Til gengæld har Rich Ross og Sean Bailey lovet, at Disney i fremtiden vil levere film af højere kvalitet end nogensinde før.


 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

The Walt Disney Company mere eftertragtet end NASA og Coca-Cola

I en ny undersøgelse om de mest eftertragtede arbejdspladser i USA er Disney placeret på en tredjeplads langt foran virksomheder som Nike, Ikea og Coca-Cola.

Disney lukker fuldstændig ned i hele Tokyo

The Walt Disney Company besluttede i dag at indstille al aktivitet, både administrativ og operationel, i hele Tokyo og omegn som følge af jordskælvet. Det betyder at forlystelsesparker, butikker og kontorer bliver lukket på ubestemt tid.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Disney stormbløder på spilmarkedet

Selv efter den store opmærksomhed og de pæne salgstal for Disney Interactives seneste spil "Epic Mickey", vælger Disney nu at skrue ned for deres aktivitet på spilmarkedet. Op mod 700 ansatte i Disney Interactive er blevet fyret.

Disney mærket af krisen

Disney har fyret 50 medarbejdere fra datter-selskabet Miramax.

Fyringsrunde i Disneyland og Walt Disney World

Efter et kæmpe tab af besøgende i årets første kvartal har Disney nu valgt at afskedige hundredevis af medarbejde i begge af firmaets amerikanske resorter.