Anmeldelse: Prinsessen og Frøen

Anmeldelser
Efter flere år i dvale genoplives Disney's håndtegnede film med dette New Orleans-eventyr. Se her hvordan anmelderne har taget imod Disney's 49. animerede klassiker.
 
 
Originaltitel: 'The Princess and the Frog'
Premieredato: 11. februar 2010 (DK) / 25. november 2009 (USA)
Instruktør: Ron Clemens & John Musker
Manuskript: Ron Clemens & John Musker
Musik: Randy Newman
Selskab: Walt Disney Animation Studios
Spilletid: 95 min.

DisneyOnline.dk "Der bliver vundet mange point på nostalgien. Både musikken og de håndtegnede streger vækker minder om de gyldne år for tegnefilm med værker som Skønheden & Udyret, Aladdin og Den Lille Havfrue. Disney's nyeste eventyr er nok en god film for de "almindelige" biograffamilier, men for blødende Disney-fans er Prinsessen og Frøen intet mindre end en tilbagevenden til storhed."
Politiken
"For at få seks kokkehuer skulle filmen kort sagt have fulgt Tianas eget gumbo-fif: Nogle dråber tabasco mere!"
Berlingske Tidende
"Et sødt budskab garneret med romantik gør filmen seværdig, men Randy Newmans middelmådige musicalnumre er langt fra vintage-Disney, og plottet i det moderne makeover af eventyret om frøprinsen uheldigt indviklet."
Filmz
Nogle gange skal man have tingene hængende lige foran næsen på en, før man bliver klar over, hvor meget man har savnet dem, og det var lige netop, hvad der skete for undertegnede inden for de første minutter af "Prinsessen og Frøen".
B.T.
"Uden fancy 3-D effekter og uden skyggen af vold - kun med en solid historie og god gammeldags HÅNDTEGNET 2-D teknik - leverer Disney en tegnefilm så god som i gamle dage - ja, måske bedre"
 
Cinemazone
"De håndtegnede film er tilbage fra studiet, der gjorde genren til sin egen, og selvom deres comeback-værk netop ikke er nyskabende men traditionelt, er det stadig lækker underholdning. Endnu et stykke Disney-historie er skrevet."
Jyllands-Posten "Uden at miste den gammelkendte ånd og forkærligheden for den gode historie er fortælle-universet blevet moderniseret. Disney har ingen grund til at hænge med fedtmulen længere."

Information "Indimellem er Prinsessen og frøen godt nok en anelse for sentimental og salvelsesfuld – Randy Newmans ballader er altså ikke lige så gode som hans mere tempofyldte sange – men som oftest er den en både humørfyldt, charmerende og dramatisk film, der minder os om, hvor godt håndtegnet animation kan tage sig ud, hvis folkene bag lægger deres liv og sjæl i den."
Læs anmeldelsen.
 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'King Of The Elves' hives frem igen

Andy Harkness - en af tegnerne på Disney-filmen der røg i glemmekassen - har i et interview bekræftet at 'King Of The Elves' nu alligevel er tilbage på tegnebrættet.

Prinsessen og frøkumentaren

Prinsessen og Frøen kører for fulde gardiner i de danske biografer for øjeblikket. Og hvis du bare ikke kan få nok af Disney's nye håndtegnede eventyr, bringer vi dig her bag kulisserne med dokumentaren - The Frogumentary.

Pixars 'Op' kan skrive Oscar-historie

Kun én gang tidligere er en animeret film blevet nomineret til en Oscar for "Bedste Film". Sidst var det 'Skønheden & Udyret' - men dengang fandtes der ikke en kategori for tegnefilm. Nu skal Disney/Pixars 'Op' kæmpe om den mest eftertragtede statuette i verden. Disney er i alt nomineret til otte Oscars i år.

Ny Disney-prinsesse hitter

'Prinsessen og Frøen' havde premiere i USA i fredags og filmen er allerede blevet en succes. Den ligger nummer et på biografhitlisterne, anmeldelserne er imponerede og Time Magazine har netop givet filmen en overraskende ære.

Klip fra 'Prinsessen og Frøen'

Der er nu blevet fundet 5 små klip fra Disney meget ventede klassiker 'Prinsessen og Frøen', og disse klip kan ses her.

Disney satser på håndtegnede film

Efter en årrække med blikket fæstnet på computeranimerede film, vil Walt Disney Animation Studios nu satste mere massivt på de gammeldags metoder. Der skal fremover produceres én håndtegnet tegnefilm hvert 2½ år.