Disney vil med på iPad-bølgen

Nyheder
Med Apple's udsigt til endnu en megasællert i iPad'en, er Disney klar til at være med på vognen. Og snart vil det vise sig hvor tæt et bånd der efterhånden er blevet knyttet mellem Disney og Apple.
Med Apple's udsigt til endnu en megasællert i iPad'en, er Disney klar til at være med på vognen. Og snart vil det vise sig hvor tæt et bånd der efterhånden er blevet knyttet mellem Disney og Apple.


iPad'en er Apple's bud på en såkaldt tabletcomputer med trykfølsom skærm. iPad'en 
vil både kunne afvikle spil, gå på nettet, bruge Google Earth-navigation, afspille videoer,
film og musik samtidig med, at den kan bruges som E-book-læser og meget andet.

Disney's topchef Bob Iger sagde til et pressemøde i tirsdags, at Apple's nye gadget, iPad'en, ville ændre hele industrien og blive en gigantisk platform for nyt indhold. Og i følge Iger, skal Disney være med helt i front, når iPad'en for alvor folder sig ud.

Apple's øverste chef, Steve Jobs, er Disney's største aktionær og sidder tilmed i Disney's bestyrelse. Jobs har blandt andet aktivt hjulpet Disney med at forvandle deres butikker til små interaktive temaparker. Og Steve Jobs har også tænkt sig at give Disney en forlomme, når det kommer til at udnytte mulighederne ved hans iPad.


Steve Jobs var selv involveret i salget af Pixar Animation Studios til Disney, dengang 
Pixar var ejet af Apple.

Disney kommer til at levere helt nyt indhold eksklusivt til iPad som fx elektroniske bøger udgivet af Disney Publishing, nye animerede kortfilm, ekstraepisoder af tv-serier som Lost og interaktive kort over Disney-parkerne. Der er også tale om at lave et enormt kartotek over Disney's amerikanske tegneserier både med mulighed for at købe bladene til download. Derudover vil alle Disney's allerede eksisterende bøger, film og musik kunne købes over iBooks og iTunes Store.Apple har i flere måneder arbejdet sammen med Disney om at kreere små programmer til iPad'en såvel som til iPhone. 
Bob Iger sluttede sin tale i tirsdags med ordene: "Apple går en lys fremtid i møde. Det samme gør vi (Disney, red.). Og inden længe vil i se, hvor fantastisk nutiden kan se ud, når to gode venner som Apple og Disney arbejder tæt sammen."

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney sørger over Steve Jobs død

Apples chef Steve Jobs døde natten til torsdag. Han var den største aktionær i The Walt Disney Company, han sad i Disneys bestyrelse og så var han manden startede Pixar. Det er ikke uden grund at Disneys topchef i dag kom med den afsked du her kan læse.

Blev iPad'en testet i "De Utrolige"?

I en ny bog om udvikling og testing af gadgets og hi-tech produkter mener forfatterne, at Steve Jobs muligvis har brugt Disney/Pixar-filmen "De Utrolige" til at måle publikums reaktion på det produkt der senere ville blive til iPad'en.

Fuld adgang til Disney-skatkammeret for 150 kr.

Fremover ville Apple sælge et abonnement der giver ubegrænset adgang til alle Disney's film, musik og tv-serier på enten dit tv, din bærbar eller din iPhone.

4 millioner Disney-film solgt via iTunes

Siden oktober 2007 er salget af Disney-film steget eksplosivt på internetbutikken iTunes.

iTunes film snart til Danmark

2008 vil, ifølge Apple, blive året, hvor film-fans i Danmark kan leje Disney-film ove iTunes.

Disneyfilm på iTunes

Over en halv million Disney-film er nu blevet solgt gennem musik-butikken iTunes.