Disney's 3D film

Nyheder
Med Avatar fik 3D-filmene sit store gemmenbrud, og flere studier er begyndt at vise deres film i dette format. Disney er et af de studier som er hoppet med på 3D-bølgen, og de næste par år byder på en lang række Disney-film i 3D. Her er nogle af de kommende titler.
Med Avatar fik 3D-filmene sit store gemmenbrud, og flere studier er begyndt at vise deres film i dette format. Disney er et af de studier som er hoppet med på 3D-bølgen, og de næste par år byder på en lang række Disney-film i 3D. Her er nogle af de kommende titler.
 
 
Disney's liste over 3D-film de kommende år er ret imponerende. Der bliver rig mulighed for at gå i biffen med de karakteristiske 3D-briller på, da Walt Disney Studios både hiver en række gamle film frem fra arkiverne for at genoplive dem med moderne teknik samt en masse nye produktioner der fra start er skrevet og produceret med et 3D-resultat for øje.  Den 4. marts er der premiere på 'Alice in Wonderland' med blandt andre Johnny Depp. Og månederne efter viser de danske biografer "genudsendelser" af de to første Toy Story-film. Den 8. april vises eteren (i 3D) og den 15. april følger Toy Story 2 efter. 'Toy Story 3' kommer til Danmark i løbet af sommeren.

Sidste år kunne amerikanske biografgængere gense Tim Burtons
makabre Disney-juleeventyr, The Nightmare Before Christmas, i en 
3D-version.

Juni måned byder på et helt specielt gensyn, når 'Skønheden og Udyret' atter er tilbage på det store lærred - denne gang i 3D. I 2008 fortalte producer Don Hahn sin mening om at denne klassiker skal "remakes" i nyeste teknologi: "Ved at gå tilbage til de originale animationsfiler, som er blevet sikkert opbevaret i 17 år, og ved at bruge de separate baggrunds-, effekts-, og karakteranimationselementer, kan vi skabe en sjov og unik 3D-oplevelse for eksisterende og nye fans af filmen."

2010 slutter med den længe ventede 'Tron Legacy'. Den får 3D-premiere den 16. december.
 
 
I 2011 får vi de to Pixar-film Biler 2 og den stadig meget hemmeligholdte 'The Bear and the Bow'. Naturligvis bliver den computeranimerede musical Rapunzel, der for nylig har fik navneændring til Tangled, også produceret i en 3D-version. Der er endnu ikke kommet danske premieredatoer på nogen af disse film.
 
Det er endnu ikke sikkert hvilke 3D-film Disney sender ud i 2012. For både 'King of the Elves' og '20.000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo' er indtil videre lagt på is. Men det skulle være sikkert at Pixar laver 'Monsters, Inc. 2' og 'Newt' - begge i 3D.
 
Kilde: Kino.dk, filmz.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney legende skal lave Løvernes Konge i 3D

Filmskaberen Don Hahn, der har stået bag nogle af tidens største Disney-succeser, var for nylig i London for at se til pre-productionen på Tim Burton's næste film Frankenweenie. Her løftede han sløret for nogle af sine kommende projekter der bl.a. byder på tilbagevenden til Tornerose, Roger Rabbit og Løvernes Konge.

Disney-film i IMAX format

I en årrække har Disney vist nogle af sine film i det gigantiske format, der kaldes IMAX. Nu har Disney løftet sløret for hvilke film de vil udgive i IMAX i 2011.

Disney vil lave 'Tre Mand og en Brud'

Disney har planer om at bringe 'Tre Mand og en Baby' serien tilbage på det store lærred med en tredje film: 'Tre Mand og en Brud'. En af de vigtigste stjerner fra de originale film har nu udtalt sig om projektet.

Pirates 4 sejler med på 3D-bølgen

Helt som ventet har Walt Disney Pictures nu løftet sløret for, at Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides skal ses i biograferne med 3D-briller.

Nye billeder fra 'Narnia 3' og 'Prince of Persia'

Nu er der kommet helt nye billeder til en kommende Disney-film - og en film der ikke længere er medlem af "Disney-familien".

Toy Story 3 teaser trailer

Varm op til gensynet med Woody, Buzz Lightyear og resten af slænget. 'Toy Story' var begyndelsen på 3d-revolutionen.