Biografer vil boykotte Disney

Nyheder
Walt Disney Studios vil forkorte tiden mellem biografpremierer og DVD-udgivelser. Det har fået biograferne i Holland til at boykotte den kommende Disney-film Alice i Eventyrland. Og flere lande er parate til at gøre det samme.
Walt Disney Studios vil forkorte tiden mellem biografpremierer og DVD-udgivelser. Det har fået biograferne i Holland til at boykotte den kommende Disney-film Alice i Eventyrland. Og flere lande er parate til at gøre det samme.


Disney er under stort pres for tiden fra biografkæder over hele verden. Disney-studierne vil bryde med de nuværende aftaler der giver biograferne et fire måneder langt vindue, hvor de eksklusivt kan vise nye film på lærredet, inden de bliver udgivet på dvd og Blu-ray. 

Når Disney's nye store satsning Alice i Eventyrland får premiere næste måned, vil Disney forkorte perioden mellem biograf-premieren og dvd-udgivelsen til 12 uger i stedet for de nuværende fire måneder. The Walt Disney Company har længe ønsket at fremskynde dvd-udgivelserne, fordi koncernen mener, at den lange ventetid giver ekstra grobund for piratkopiering. 


I Holland har de største biografkæder boykottet Disney's Alice i Eventyrland og i England truer de tre største bio-kæder med at følge samme eksempel, hvilket kan betyde et tab for Disney på op mod 250 millioner kroner. Disney påstår, at de ikke vil efterkomme biografernes ønske, men faktisk blev Disney presset af de engelske biografer til at droppe en tidlig dvd-udgivelse af filmen Op.

LÆS MERE OM ALICE I EVENTYRLAND

Disney behøver dog ikke være nervøs for Danmark. Her er striden nemlig ikke til at finde endnu, da biograferne ikke har i sinde at ruste med sablerne. Disney i Danmark fortsætter nemlig med den nuværende aftale om et fire måneders vindue for biograferne.Men der kan meget vel komme en filmkrig i nærmeste fremtid på dansk jord. For når biograferne i følge Disney tjener 97% af deres indtægter fra de to første måneder en film spiller, så er argumenterne til at tage at føle på.

Disney danske chef for biografdistribution, Mads Nedergaard, siger i et interview med 24timer: "Vi overholder selvfølgelig de aftaler vi har. dvd-vinduet på Alice i Eventyrland vil være på mindst 121 dage". Om aftaler i fremtiden vil blive ændret melder historien intet om.

Alice i Eventyrland med Johnny Depp i hovedrollen har dansk premerie den 4. marts.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!

Alice optages i The Billion Dollar Club

Med Tim Burtons nyeste filmkreation kan Disney nu bryste sig af en ekstremt indbringende rekord i Hollywood. Alice i Eventyrland er nemlig en ud af kun seks film i verden der har indtjent over 1.000.000.000 dollars.

Sådan graves kaninhullet

Disney's spillefilms-remake af Alice i Eventyrland rammer snart de danske biografer. Her kan du se hvordan filmtroldmændene gør wonderland til virkelighed.

Tim Burton's plakater til 'Alice i Eventyrland'

Mens 'Et Juleeventyr' og 'Op' kører i de danske biografer er Disney godt i gang med at gøre reklame for en af deres fremtidige film. En række nye flotte plakater for Tim Burton's 'Alice in Wonderland' er sendt på gaden.

Trailer for 'Alice i Eventyrland'

Efter en række pirrende still-billeder og en lokkende Johnny Depp-plakat er der nu omsider røget en trailer på nettet. Se den her.

Første plakat til Burtons 'Alice in Wonderland'

I Disney's nye version af 'Alice i Eventyrland' bliver Alice åbenbart overskygget af en anden af filmens karakterer. Den første filmplakat har i hvert fald udelukkende plads til Johnny Depp.