Trailer til Waking Sleeping Beauty

Nyheder
En ny dokumentarfilm fortæller historien om Disney's fald fra storhed og hvordan en gruppe mænd og kvinder i 1980'erne og 1990'erne vendte animationsskuden, da de skabte de største succeser indenfor tegnefilm nogensinde. Se traileren til den prisvindende Disney-dokumentar her.
En ny dokumentarfilm fortæller historien om Disney's fald fra storhed og hvordan en gruppe mænd og kvinder i 1980'erne og 1990'erne vendte animationsskuden, da de skabte de største succeser indenfor tegnefilm nogensinde. Se traileren til den prisvindende Disney-dokumentar her.


Når man ser listen over alle Disney's animerede klassikere, så er det slående, at filmhistoriens bedste tegnefilm kommer i klumper. Som fx perioden man betegner som Disney's "første guldalder" fra Snehvide i 1937 og frem til 1960'erne med Junglebogen. Den anden byge af storslået animation kom først med Den Lille Havfrue i 1989. Og det er netop vejen frem mod denne Disney's "anden guldalder" der bliver skildret i den nye dokumentar Waking Sleeping Beauty.Efter en årrække med filmflops som Taran og den Magiske Gryde og Oliver & Co. begyndte en flok medarbejdere hos Walt Disney Feature Animation at drømme stort. De ville tilbage til studiernes storhedstid. De ville tilbage til de stolte eventyr som Askepot og Tornerose. Og disse mennesker skabte en stjernerække af de mest ambitiøse og mindeværdige animationsfilm verden har set som Aladdin, Skønheden & Udyret og Løvernes Konge. Waking Sleeping Beauty følger tegnere, instruktører, producere og CEO's under Disney's kamp for at genvinde tronen som tegnefilmenes mester.

Se traileren her:


I Waking Sleeping Beauty får man indblik i en kaotisk tid hos Disney med budgetter der løber løbsk og kreative hoveder i magtkampe og intriger. Også meget unge versioner af John Lasseter, Michael Eisner, Roy Disney og Tim Burton medvirker i filmen.

Waking Sleeping Beauty er instrueret af Don Hahn og får premiere den 26. marts. Filmen vises ikke i de danske biografer.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Nyt kig på 'Cinderella'

Disney har udsendt nogle nye klip til deres kommende film, 'Cinderella', så biografgængerne kan få et indblik i hvad der kommer til at ske i filmen. Se de nye klip her.

Tre utrolige dokumentarfilm om Disney ude på DVD i dag

Det er nu muligt at tage på en fantastisk rejse gennem de legendariske Walt Disney arkiver og nyde tre vidt forskellige historier om henholdsvis Walt Disney, Sherman brødrene og den Anden Guldalder som udgives på DVD i USA i dag.

Prinsessen og frøkumentaren

Prinsessen og Frøen kører for fulde gardiner i de danske biografer for øjeblikket. Og hvis du bare ikke kan få nok af Disney's nye håndtegnede eventyr, bringer vi dig her bag kulisserne med dokumentaren - The Frogumentary.

Sådan graves kaninhullet

Disney's spillefilms-remake af Alice i Eventyrland rammer snart de danske biografer. Her kan du se hvordan filmtroldmændene gør wonderland til virkelighed.

Den sidste top secret tour om 'Prinsessen og Frøen'

Disney Channel i USA har nu givet deres seere et sidste kig omme bag kulisserne på 'Prinsessen og Frøen', inden den kommer i biograferne landet over.

Top secret tour om 'Prinsessen og Frøen'

Disney Channel i USA har nu givet deres seere endnu et lille kig bag kulisserne på 'Prinsessen og Frøen'. Disse klip er nu kommet til YouTube og kan ses her.