To Oscars til Op - nul til Prinsessen og Frøen

Nyheder
Disney/Pixar-filmen Op vandt to gyldne Oscar-statuetter til nattens show.
Disney/Pixar-filmen Op vandt to gyldne Oscar-statuetter til nattens show.

 
Op var nomineret til fem Oscars og kunne efter nattens prisuddeling i Kodak Tehater i Hollywood gå hjem med to af dem. Disney og Pixar vandt priserne for bedste animation og bedste originale soundtrack.

Det bringer Walt Disney Animation Studios og Pixar Animation Studios samlede antal vundne Oscar-statuetter op på 41, hvoraf de 12 er vundet af Pixar.
Op vandt dog ikke i den prestigefulde gruppe af film der kæmpede om titlen som bedste film. Her løb The Hurt Locker med Oscar'en. The Hurt Locker blev overøst med hele seks priser.
 
Prinsessen og Frøen blev fuldstændig forbigået på trods af tre nomineringer - bl.a. to for bedste sang. Her gik prisen i stedet til sangen "The Weary Kind" fra filmen Crazy Heart.
 
Se Op-instruktøren Pete Doctor's takketale her.
 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Virkelighedens Op-hus til salg på nettet

Det flyvende hus fra Disney/Pixar-filmen "Op" er rent faktisk blevet genskabt af virkelige materialer og gigantiske heliumballoner. Og nu kan det købes for 2 millioner kroner.

FOTO: Se virkelighedens 'Op'-hus stige til vejrs

National Geographic Channel og et hold af forskere, ingeniører og to balloneksperter fik for nylig sendt et til lejligheden bygget hus tre kilometer op i luften ved at bruge 300 to meter brede balloner inspireret af Pixar's animerede film 'Op'.

Pixar siger "velkommen hjem" til Oscar nr. 13 og 14

Søndag nat vandt Disney Studios fire flotte Oscars - to af dem gik til Pixar Animation Studios. I dag kom de gyldne statuetter hjem til Pixar's hovedkontor i Emmeryville og Toy Story-instruktøren Lee Unkrich tog dette billede af alle de ansattes modtagelse af deres 13. og 14. Oscar.

Pixars 'Op' kan skrive Oscar-historie

Kun én gang tidligere er en animeret film blevet nomineret til en Oscar for "Bedste Film". Sidst var det 'Skønheden & Udyret' - men dengang fandtes der ikke en kategori for tegnefilm. Nu skal Disney/Pixars 'Op' kæmpe om den mest eftertragtede statuette i verden. Disney er i alt nomineret til otte Oscars i år.

'Op' styrer mod Oscarfest

Mens Pixar's 10. film går sin sejrsgang i biograferne her i Danmark, høster den også nogle af årets største roser fra anmelderne. Og de fleste regner med, at 'Op' vil vinde en Oscar for Bedste Animerede Film - men Pixar vil mere end blot dét.

Bag kulisserne på 'Op'

Instruktør og producer på Pixars 10. film tager i disse tre videoer publikum med bag om filmens tilblivelse.