Disney slagter filmselskab

Nyheder
Det nyligt opstartede filmselskab ImageMovers Digital var firmaet bag julens Jim Carrey-film A Christmas Carol. Men nu lukker det Disney-ejede selskab efter kun fire år på bagen.
Det nyligt opstartede filmselskab ImageMovers Digital var firmaet bag julens Jim Carrey-film A Christmas Carol. Men nu lukker det Disney-ejede selskab efter kun fire år på bagen.


Ambitionerne var store The Walt Disney Company i 2007 overtog det det lille filmselskab der dengang blot ImageMovers. Firmaet havde stået bag de tre film Monsterhuset, Polar Ekspressen og Beowulf og fangede hurtigt Disney's opmærksomhed med deres nye digitale teknologi der kaldes performance capture. 

Men Disney nåede kun at udsende en enkelt produktion under ImageMovers Digital-banneret (som selskabet nu hed), nemlig julefilmen, A Christmas Carol, med Jim Carrey i hovedrollen.


Tilbage Til Fremtiden-instruktøren, Robert
Zemeckis, står til at miste sit filmselskab, når
Disney næste år nedlægger ImageMovers Digital.

Nu har Disney meldt ud, at selskabet lukker og slukker fra og med 2011 og de over 400 ansatte må finde nyt job. Og der er stadig ingen melding om, hvorvidt ImageMovers Digital får mulighed for at færdiggøre deres næste Disney-film om The Beatles 'Yellow Submarine', inden selskabet nedlægges næste år.

Robert Zemeckis, som både er medstifter af ImageMovers og instruktøren bag Monster House og A Christmas Carol, forventes nu at blive forflyttet til en af Disney-studiernes øvrige afdelinger, hvor han blandt andet skal arbejde på en ny Roger Rabbit-film.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

'The Last Song' trailer

Så har Disney/Touchstone frigivet traileren til Miley Cyrus' nye film "The Last Song".

Anmeldelse: A Christmas Carol

Disney's fortolkning af Charles Dickens klassiske juleeventyr, har været en økonomisk succes, selvom anmelderne kun har været i moderat gavehumør. Se filmens anmeldelser her.

6 klip fra 'A Chistmas Carol'

Der er nu blevet fundet 6 små klip fra filmen 'A Christmas Carol', med Jim Carrey i hovedrollen.

'Et Juleeventyr' for skræmmende for amerikanerne

Disney's nye julefilm 'A Christmas Carol' er hidtil blevet præsenteret som et humoristisk juleeventyr med en veloplagt Jim Carrey i hovedrollen. Men det er den i virkeligheden ikke.

Disney vil underholde mellemøsten

The Walt Disney Company fortsætter deres udvidelse af underholdnings-emperiet. Biografgængere i mange arabiske lande kan snart se frem til Disney-film skræddersyet til mellemøsten.