Bob Igers løn steg til 140 mio. kr.

Nyheder
Efter et umådelig godt år for Walt Disney Company's økonomi, er lønnen til firmaets øverste chef blevet hævet betydeligt.
Efter et umådelig godt år for Walt Disney Company's økonomi, er lønnen til firmaets øverste chef blevet hævet betydeligt. [285,250] Det er gået pænt fremad for Disney, siden Bob Iger overtog chefstolen fra Michael Eisner i 2005. Det for nyligt offentliggjorte årsregnskab viste et rekord højt overskud på 23 milliarder kr. Og det har Disney's bestyrelse anerkendt, ved at give Bob Iger en pæn bonus. Bob Iger's årsløn lyder på godt 10 mio. kr. Herudover modtager han en ekstra bonus for 2007 på knap 70 mio. kr. Inklusive alle bonuser blev Iger belønnet med en indtægt på 140 mio. kr. for hans andet år som CEO for verdens næststørste underholdningsvirksomhed. Det er 7% mere end han modtog sidste år. Kilde: The Wall Street Journal

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Sådan bruger Disney deres milliarder

The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.

Disney-chef Bob Iger får 286 mio. kr. i bonus

The Walt Disney Company's øverste chef modtager rekordhøj bonus for regnskabsåret 2008. Og det er på trods af, at Bob Iger har vist tilbageholdenhed og sagt nej til over 13 mio. kr. ekstra han kunne have gjort krav på.