Selvmord hærger Disneyland Paris

Nyheder
Forfærdelige arbejdsvilkår skulle angiveligt være grunden til at tre ansatte i 2010 har taget livet af sig selv. Disney-ledelsen kalder anklagerne for usmagelige.
Forfærdelige arbejdsvilkår skulle angiveligt være grunden til at tre ansatte i 2010 har taget livet af sig selv. Disney-ledelsen kalder anklagerne for usmagelige. 


En fagforeningsleder udtaler, at Disneyland langt fra er "the happiest place on earth", som ellers i mange år har været Disney-parkernes slogan. Ordene kommer i kølvandet på en række selvmord blandt ansatte i Disneyland Paris de seneste fire måneder. 
"Det handler udelukkende om profit, profit, profit!" udtaler Guy-Bruno Mboe, der er fagforeningsleder for nogle af arbejderne i den europæiske Disneyland-park.

Guy-Bruno Mboe påstår at det nylige selvmord af en 37-årige restaurantmanager i parken skyldes de forfærdelige arbejdsvilkår. Restaurantmanageren hang sig selv samme dag som han skulle tilbage til arbejdet efter en længere orlov. Han havde ifølge en ven flere gange bedt Disney-ledelsen om at blive flyttet til en stilling andetsteds i parken, men uden held.


Der hænger en sort skygge over festlighederne i Disneyland Paris efter det tredje selv-
mord blandt medarbejdere i år.

"Kombinationen af færre medarbejdere og stadig voksende krav til produktiviteten gav ham det sidste skub udover kanten," fortæller Guy-Bruno Mboe om restaurantmanageren der efterlod sig en kone og fire børn. To andre Disneyland-ansatte har begået selvmord i år, hvoraf den ene - en rutsjebaneoperatør - kastede sig ud foran et fransk højhastighedstog.

Disneyland Paris har benægtet fagforeningens anklager og kalder det for "usmageligt at udnytte de tragiske dødsfald på denne måde." Ledelsen har dog allerede iværksat en undersøgelse af arbejdsforholdene, og vil forsøge at bekæmpe stress eller psykisk pres blandt de ansatte.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Fem gæster kvæstet af rutsjebane i Disneyland Paris

I går kom fem gæster til skade, den ene alvorligt kvæstet, i Disneyland Paris-forlystelsen Big Thunder Mountain. En falsk sten faldt ud over en af de kørende vogne og en 38 årig mandlig gæst fik kraniebrud og er stadig ikke uden for livsfare.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Kæmpeshow åbnede ny sæson i Disneyland Paris

Selvom der ikke åbner nogen nye forlystelser i Disneyland Paris i år, var der alligevel grund til et storslået show, da parken skød den nye sæson i gang med titlen "Magical Moments". Se hvad det nye år byder på.

Første mord nogensinde i Disneys by Celebration

Den lille idylliske by i Florida, Celebration, der er skabt af The Walt Disney Company, står over for en drabssag for første gang i stedets 14 år lange historie.

Monorail-ulykke i Disney World dræber 21-årig

Disney har omsider offentliggjort detaljer om den togkollision der tidligere på måneden dræbte en togchauffør i Walt Disney World i Florida.