Disney sætter nye sejl på 'Kaptajn Nemo'

Nyheder
Udviklingen af en ny filmudgave af 'En Verdensomsejling Under Havet' har bølget lidt frem og tilbage. Nu er skibet igen på rette kurs med ny instruktør og nye forfattere, men Disney er ikke de eneste der vil genfortolke Jules Verne.
Udviklingen af en ny filmudgave af 'En Verdensomsejling Under Havet' har bølget lidt frem og tilbage. Nu er skibet igen på rette kurs med ny instruktør og nye forfattere, men Disney er ikke de eneste der vil genfortolke Jules Verne.


Jules Verne skrev sin roman om kaptajn Nemo og hans undervandsoplevelser
helt tilbage i 1869 og historien er derfor fri for ophavsret og kan filmatiseres
af alle der ønsker det.


Disney har netop bragt David Fincher om bord som instruktør i stedet for McG som oprindeligt havde tjansen. Fincher har tidligere været ansvarlig for film som Se7ven, Fight Club og The Curious Case of Benjamin Button. Den nye fortolkning af Jules Vernes klassiske historie får samme navn som originalromanen: 'En Verdensomsejling Under Havet' og i Disneys nye version kredser handlingen om hvordan kaptajnen Nemo fik sit skib og sit hverv som sømand. 


David Fincher skal stå i spidsen for Disneys nye '20,000 Leagues Under
the Sea'. Der er stadig intet ord om hvem der skal spille hovedrollen.


Disney har tidligere filmatiseret 'En Verdensomsejling Under Havet' i 1954 under præcis den samme titel. Men efter sigende kan den kommende sequel få en eftertitel i retning af ''En Verdensomsejling Under Havet: Kaptajn Nemo'. Uanset titel så får Walt Disney Studios brug for al deres erfaring med denne historie, for Fox har netop meddelt, at de har gang i deres egen filmversion af samme historie. Fox har sikret sig Tony og Ridley Scott som producere og Timur Bekmambetov ('Wanted') står i frontlinien til at skulle instruere.


Disneys første udgave af Jules Vernes roman
fra 1954 anses i dag for at være en filmklassiker.


Selvom Fox' udgave vil holde sig ret stringent efter bogen, forlyder det, at noget af handlingen vil foregå i fremtiden.

Begge filmstudier har sat alle sejl til for at få deres film i biograferne før konkurrenten, så spørgsmålet er nu: Hvem kommer først? Og hvem laver den bedste film?


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

Nye billeder fra 'Narnia 3' og 'Prince of Persia'

Nu er der kommet helt nye billeder til en kommende Disney-film - og en film der ikke længere er medlem af "Disney-familien".

'The Last Song' trailer

Så har Disney/Touchstone frigivet traileren til Miley Cyrus' nye film "The Last Song".

Disney har sat vandeventyr på standby

Disney har droppet undervandseventyret '20000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo' på ubestemt tid, og projektet står uden en styrmand, idet McG har trukket sig fra instruktørstolen.

'Et Juleeventyr' for skræmmende for amerikanerne

Disney's nye julefilm 'A Christmas Carol' er hidtil blevet præsenteret som et humoristisk juleeventyr med en veloplagt Jim Carrey i hovedrollen. Men det er den i virkeligheden ikke.

Fox overtager Narnia-franchiset

Efter at Disney besluttede at skrinlægge Narnia-filmene, har Twentieth Century Fox nu sprunget til som arvtager af franchiset. Og samtidig afsløres den virkelige årsag til at Disney ikke ville producere flere film.