Disney skrotter Power Rangers

Nyheder
Power Rangers har i en årerække været ejet af The Walt Disney Company. Det er nu slut. De maskerede og farverige helte er nu solgt tilbage til deres oprindelige ejermand.
Power Rangers har i en årerække været ejet af The Walt Disney Company. Det er nu slut. De maskerede og farverige helte er nu solgt tilbage til deres oprindelige ejermand.


Skaberen af Power Rangers, Haim Saban, har for nylig tilbagekøbt rettighederne til sine superhelte fra The Walt Disney Company for et ukendt millionbeløb.

"Mighty Morphing Power Rangers" har været et Disney-produkt siden 2002, hvor The Walt Disney Company opkøbte Fox Family der bl.a. indeholdt alle rettighederne til Power Rangers (Fox Family blev efterfølgende til ABC Family Worldwide). 

De fem maskerede superhelte har med jævne mellemrum gæstet Disney's forlystelsesparker i USA hvor publikum har kunne hilse på de til tider noget malplacerede figurer. Men de har aldrig fået den massive bevågenhed i Disney's univers. Selvom tv-serien jævnligt er blevet vist på den Disney-ejede Jetix-tvkanal, har det aldrig ført til forlystelser eller andre videreudviklinger. To spillefilm blev det dog til i 1995 og 1997. Filmene blev begge store flops og indtjente tilsammen mindre end 70 mio. dollars på verdensplan.De senere år har Power Rangers været næsten usynlige, især udenfor USA, og iagtere vurderer frasalget som et fornuftigt træk, da Power Rangers sjældent forbindes med Disney og fordi figurene ikke tjener nævneværdigt mange penge ind til Disney-koncernen.

Disney ejer stadig rettighederne til bl.a. The Muppets.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney erhverver sig børne-Facebook

Det sociale netværk Togetherville bliver kaldt for "Facebook for børn" og har over 4 millioner brugere. Togetherville er nu blevet opkøbt af The Walt Disney Company.

Disney lukker Propaganda Games og afskediger 70

Spilvirksomheden Propaganda Games der bl.a. har lavet "Turok" bliver nu lukket af Disney der købte selskabet for blot seks år siden. Det aktuelle konsolspil til filmen "Tron Legacy" bliver Propaganda's sidste.

Disney køber filmrettighederne til "Cowboy Ninja Viking"

Forfatterne bag "Zombieland" har netop solgt deres manuskript til filmen "Cowboy Ninja Viking" til Walt Disney Studios.

Tarantino-filmselskab skrottes af Disney

Film med vold, sex og stoffer, som fx Håndlangerne, Pulp Fiction og Kill Bill, går ikke så godt i spænd med navnet "Disney". Derfor købte Disney for år tilbage filmselskabet Miramax Films til at lave den slags for sig. Nu har Disney valgt at sælge Miramax.

Mickey Mouse - nu med superkræfter

Disney's opkøb af superheltefirmaet Marvel Entertainment er ved årsskiftet nu officielt gennemført. Og det åbner en helt ny verden af muligheder for The Walt Disney Company.

Disney vil købe Yahoo og EA

Gigantkoncernen Disney kan være på vej til at blive endnu større med et muligt opkøb af både Yahoo og Electronic Arts.