Alice optages i The Billion Dollar Club

Nyheder
Med Tim Burtons nyeste filmkreation kan Disney nu bryste sig af en ekstremt indbringende rekord i Hollywood. Alice i Eventyrland er nemlig en ud af kun seks film i verden der har indtjent over 1.000.000.000 dollars.
Med Tim Burtons nyeste filmkreation kan Disney nu bryste sig af en ekstremt indbringende rekord i Hollywood. Alice i Eventyrland er nemlig en ud af kun seks film i verden der har indtjent over 1.000.000.000 dollars.


Det er sjældent at en film sælger billetter nok til at kunne indkassere over en milliard dollars (cirka 6 milliard kroner) i biograferne world wide. Det er faktisk kun sket seks gange:

1. Avatar (2,7 mia. $)
2. Titanic (1,8 mia. $)
3. The Lord of the Rings: Return of the King (1,1 mia. $)
4. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (1,06 mia. $)
5. Alice in Wonderland (1,007 mia. $)
6. The Dark Knight (1,001 mia. $)

På en imponerende førsteplads, nærmest uden for rækkevidde, ligger 3D-bannerføreren Avatar med cirka 5,5 mia. kr. mere i kassen end Titanic. Og nu har Disney's nyeste film sneget sig ind på den meget eksklusive liste med Alice in Wonderland på en femteplads godt 370 millioner kroner efter Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. Og netop disse to film, Alice og Pirates 2, har nu sikret Disney en indbringende rekord, da Walt Disney Studios er det eneste filmselskab der er repræsenteret to gange på ovenstående liste - endda med Johnny Depp i spidsen i begge film.Alice in Wonderland skulle tjene cirka 200 millioner dollars (1,2 mia. kr.) for at give overskud. Så med en femdobling af produktionsbudgettet er der med sikkerhed tilfredshed på kontorene hos Disney-koncernen. Og i følge den amerikanske hjemmeside JM Media er der allerede planer om at vække filmen til live i Disney's forlystelsesparker enten i form af en parade eller ny forlystelse.

Alice in Wonderland kan ses i visse danske biografer kort tid endnu.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Ny modig Disney-film er kæmpehit

Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.

Harry Potter og Batman slået af 'The Avengers'

Disneys seneste storfilm 'The Avengers' har sat ny rekord i USA. Tidligere publikumsmagneter har måtte lade sig overgå af Marvel-universets helte.

Jack Sparrow er en pengemaskine

Det fjerde pirateventyr med Johnny Depp i spidsen, 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand', har nu indtjent 1 milliard dollars på verdensplan.

PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.

Klip fra Alice's teselskab

Disney's genskabelse af Alice i Eventyrland høster positive anmeldelser verden over, og her kan du få et lille kig ind i Wonderland med et klip fra filmen.

Trailer for 'Alice i Eventyrland'

Efter en række pirrende still-billeder og en lokkende Johnny Depp-plakat er der nu omsider røget en trailer på nettet. Se den her.