Spektakulært vandshow slår rekord i Disneyland

Nyheder
Aldrig før har så mange mennesker været på besøg i Disney-parken 'Disney California Adventure'. Årsagen var premieren på det enorme vandshow 'World of Color'.
Aldrig før har så mange mennesker været på besøg i Disney-parken 'Disney California Adventure'. Årsagen var premieren på det enorme vandshow 'World of Color'.


Det har kostet Disney i omegnen af 13 millioner dollars at lave et af verdens største og mest højteknologiske vandshows. World of Color havde i fredags premiere efter næsten et års byggeri hvor bl.a. en sø dobbelt så stor som Tivoli-søen blev tørlagt for at gøre plads til de hundredevis af vanddyser der skal sprøjte kaskader af vand 40 meter op i luften.

Vandshowet, som er blevet døbt "Wonderwater" af de amerikanske medier, kommer til syne hver aften i forlystelsesparken Disney California Adventure der ligger i Disneyland Resort i Anaheim, Californien. I løbet af dagen er søens vand spejlblankt og roligt, men når World of Color skal begynde stiger robotplatformen op fra sit skjul under overfladen og begynder sit arbejde. Gigantiske mure af vand gør det ud for lærreder, hvorpå der projekteres video og filmklip mens den velkendte Disney-musik strømmer ud af højtalerne.

Her er en video der viser tilblivelsen af World of Color fra da søen tørlægges og til showet står klar:Denne aftenunderholdning blev i fredags et enormt tilløbsstykke og over 41.000 amerikanere strømmede til parken for at overvære premieren på World of Color. Aldrig før har så mange gæster besøgt forlystelsesparken og mange måtte også gå skuffede hjem, da publikumstribunerne kun rummer godt 2.500 tilskuer. Og selvom parkens ledelse beordrede fire ekstra forestillinger, kunne Disney altså ikke gøre alle tilfredse.

Se reklamevideoen for World of Color her:
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneyland har diamantjubilæum

Disneyland i Anaheim i Californien kan i år fejre sit 60 års jubilæum hvilket bliver fejret med en ny parade, et opgraderet fyrværkerishow og andre ændringer, som embedsmænd for parkerne beskriver som "forbløffende".

Disneyland Paris fejrer 20 års fødselsdag med kæmpe vandshow

Næste år runder Disneyland Paris 20 år og det skal fejres med manér. Efter årtier med parader, danseshows og opvisninger kommer der nu en helt ny type event til forlystelsesparken, som har trukket fulde huse i Californien.

Kæmpe Ursula-robot klar til gæster i Disneyland

Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.

Sådan har du aldrig set et slideshow før!

Disney overraskede alle, da de i onsdags havde premiere på deres nye aftenshow i Disneyland: "The Magic, the Memories and You". Folk troede, at de blot skulle se et slideshow med fotos projekteret op på Askepot-slottet. Når du ser denne video, vil du forstå, hvorfor klapsalverne fortsatte i over 10 minutter.

REKORD: Disneyland fyldt til bristepunktet

Medarbejderne i Disneyland Resort i Californien kom på noget af en prøve i går, da begge af resortets parker måtte lukke på grund af for mange gæster. Det var første gang i parkens historie, at den maksimale kapacitet blev nået så hurtigt.

FOTOSERIE: Walt Disneys Disneyland

Af alle Disneys 11 forlystelsesparker spredt ud over hele verden, er der kun ét sted, hvor ophavsmanden selv satte sine fødder. Nemlig Disneyland i Californien. Her er en samling farvefotos af Walt Disney i sit eget hjemmelavede legeland.