Toy Story 3 åbner med et brag

Nyheder
Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!
Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!I fredags var der verdenspremiere på Toy Story 3, og det gik ikke stille for sig i billetlugerne. For selvom det er 11 år siden at Woody og Buzz Lightyear første gang fløj mod det uendelige univers, er der stadig mindst lige så mange mennesker der ønsker at følge Pixars legetøjshelte i den tredje og sidste film. Toy Story 3 hev på åbningsdagen 41 millioner dollars, svarende til en kvart milliard kroner, hjem til det Disney-ejede Pixar Animation Studios. 

I USA betegner man en biograffilms åbning ("opening") som indtægterne fra de første tre dage efter premieren. Og da Disney's åbningsrekord, som ejes af Find Nemo (også fra Pixar), lyder på 70 millioner dollars, lægger Toy Story 3 op til en jordskredssejr, da den forventes at tjene i alt 120 millioner dollars ( 722 mio. kr.) i løbet af denne weekend.


Efter kun en enkelt dag efter sin biografpremiere høster Toy Story 3 både masser anmelderroser og tomater.

Og de mange biografgængere går ikke forgæves, hvis man skal tro det toneangivende amerikanske filmanmeldersite RottenTomatoes.com. Her modtager Toy Story 3 den sjældne ære af 99% friske tomater.

Toy Story 3 får dansk premiere i slutningen af august.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'Big Hero 6' starter godt ud

Disneys nyeste animationsfilm, 'Big Hero 6', har netop overstået sin åbningsweekend i USA, og har dermed også fået anmeldernes dom. Og hvis man tager resultaterne fra weekenden kan man roligt sige, at det er gået godt.

Gode gamle Plys udkonkurrerer Biler 2

Selvom Walt Disneys seneste tegnefilmsklassiker havde premiere samtidig med finalefilmen i Harry Potter-serien, så formåede den lille hyggelige historie om den honningelskende bjørn at overgå selveste Lynet McQueen og Bumle.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Hollywood lagt ned af Pixar-legetøj

Toy Story 3 har efterhånden haft sit sejrsindtog over hele verden. Og på mandag vil tredje akt i fortællingen om Anders' legetøj have sat en række imponerende filmhistoriske rekorder.

Buzz Lightyear klar til 'Toy Story 4'

Folkene bag den kommende Toy Story 3 forsikrer, at det bliver den sidste film med det levende legetøj. Alligevel har skuespilleren Tim Allen, som ligger stemme til Buzz Lightyear, underskrevet en mystisk kontrakt på en fjerde Toy Story-film.