Milliard-forlystelse kører på skinner

Nyheder
Disneyland i Californien får næste år en af verdens dyreste forlystelser. Den er næsten en tro kopi af byen Kølerkildekøbing fra filmen 'Biler' og får anlagt en over en kilometer lang racerbane. I disse dage bliver bilerne testkørt og her kan du for første gang se, hvordan køreturen bliver.
Disneyland i Californien får næste år en af verdens dyreste forlystelser. Den er næsten en tro kopi af byen Kølerkildekøbing fra filmen 'Biler' og får anlagt en over en kilometer lang racerbane. I disse dage bliver bilerne testkørt og her kan du for første gang se, hvordan køreturen bliver.Radiator Springs Racers koster over en milliard kroner at bygge, og det gør den til en af verdens dyreste forlystelser. De enorme falske bjerge, den lange vejbane hvorpå gæsterne skal suse rundt i sekspersoners biler og den nærmest tro kopi af 'Biler'-byen Kølerkildekøbing er alle sammen faktorer der gør denne banebrydende attraktion så unik - og dyr.Gæsterne vil køre en hyggelig tur rundt i landskabet i afslappet tempo, hvorefter køretøjerne pludselig vil begynde at ræse om kap med hinanden for til sidst at køre ind i bjergenes mørke. Og hvad der sker derinde vil Disney's designere ikke afsløre.Men for første gang kan man nu se hvordan bilerne (med plads til seks gæster ad gangen) og et stykke af banen ser ud. Medarbejdere i Disneyland i Californien testede dele af forlystelsen forleden og her kan du hvad der venter:Som nævnt i videoen benytter Radiator Springs Racers sig af tredje generation af det højteknologiske Test Track banesystem. Hele banen vil stå færdig i 2011.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneyland har diamantjubilæum

Disneyland i Anaheim i Californien kan i år fejre sit 60 års jubilæum hvilket bliver fejret med en ny parade, et opgraderet fyrværkerishow og andre ændringer, som embedsmænd for parkerne beskriver som "forbløffende".

Bumle og Lynet smugkigger på Cars Land

Om en måned lukker Disneyland i Californien op for det milliarddyre "Cars Land" - et helt land bygget som Kølerkildekøbing. Her er det første reklamespot, hvor du kan se hvad der er i vente.

Få en guidet tur gennem Cars Land

Næste år åbner den kolossale forlystelse "Cars Land" i Californien der for første gang gør det muligt at gå ned gennem virkelighedens Kølerkildekøbing fra Pixars film "Biler". Allerede nu kan du i denne video få en virtuel rundtur i byen.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Kæmpe Ursula-robot klar til gæster i Disneyland

Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.

Sløret løftes for "Radiator Springs Racers"

De lynhurtige racerbiler der om få år skal være hovedattraktionen i en ny kæmpeforlystelse i Disneyland i Californien har været holdt top hemmelige. Men her kan du få et smugkig på, hvad der er i vente.