Stemmen til Askepot er død

Nyheder
Disney Legenden, Ilene Woods, der er kendt for sin stemme til Askepot døde i går i en alder af 81 år.
Disney Legenden, Ilene Woods, der er kendt for sin stemme til Askepot døde i går i en alder af 81 år.

Ilene Woods
 
Ilene Woods blev født den 5. maj 1929 i Portsmouth, New Hampshire. Hun startede med at lave skuespil da hun kun var to år gammel. I løbet af sommeren 1944, og som kun 14-årig, fik hun sit eget radio show ved ABC Radio med titlen "The Blue Network". En masse sangskrivere kom til showet for at præsentere deres musik for hende, hvilket er måden hvorpå hun blev venner med Mack David og Jerry Livingston.
 

David og Livingston bad hende om at optage nogle af deres seneste skrevet sange til en film. Men de ønskede ikke bare at hun skulle optage dem, men også synge dem. Senere blev sangene præsenteret for Walt Disney, og Walt fandt Ilene Woods stemme perfekt til titel-figuren i klassikeren Askepot. Hun fik rollen ud af mere end 300 andre piger, der var audition for at få rollen.

Ilene Woods ser på, mens animator Marc Davis
sidder og animere på Askepot-karakteren.
 
I en alder af 17 sytten år giftede hun sig for første gang og fik datteren Stephanie, og i 1963 blev hun forlovet med trommeslageren Ed Shaughnessy (kendt fra 'The Tonight Show'), sammen fik de sønnerne James og Daniel.
 
I 2003 blev Ilene Woods kåret som en Disney Legend, for sit arbejde på Askepot's stemme, og i går (den 1. juli 2010) døde hun i en alder af 81 år gammel.
 
Kilde: comingsoon.net

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

En stor kvindestemme er gået bort

Stemmeskuespilleren June Foray er død i en alder af 99 år. I løbet af hendes mere 70 år lange karriere har hun været stemmen bag nogle af animationens mest kendte figurer.

Stemmen bag Yzma er død

Forleden mistede Disney stemmen bag Kejserens Nye Flip-skurken Yzma. Eartha Kitt blev 81 år og vandt to Emmy-priser for hendes Disney-præstationer.

Sigourney Weaver i 'Wall-E'

'Alien'-stjernen, Sigourney Weaver, får en lille rolle i Pixar's 'Wall-E'.

Stemmen i samtlige Pixar-film

John Ratzenberger er blevet et kult-objekt hos Pixar-kendere. Han har nemlig formået at lægge stemme til figurer i hver eneste af Pixar's fuldlængdefilm. Og han bliver da heller ikke forbigået i den kommende 'Wall-E'.

Disney's største plakat-kunstner død

Netop afdøde John Alvin leverede plakatkunst til nogle af Disney's mest elskede filmperler.

Cinderella Castle Royal Suite

I 'Magic Kingdom' i Walt Disney World, Florida, kan ægte Disney-fans være heldig at få opfyldt deres hedeste ønske. At overnatte i selveste den royale suite i Askepots slot, i parkens centrum.