Tarantino-filmselskab skrottes af Disney

Nyheder
Film med vold, sex og stoffer, som fx Håndlangerne, Pulp Fiction og Kill Bill, går ikke så godt i spænd med navnet "Disney". Derfor købte Disney for år tilbage filmselskabet Miramax Films til at lave den slags for sig. Nu har Disney valgt at sælge Miramax.
Film med vold, sex og stoffer, som fx Håndlangerne, Pulp Fiction og Kill Bill, går ikke så godt i spænd med navnet "Disney". Derfor købte Disney for år tilbage filmselskabet Miramax Films til at lave den slags for sig. Nu har Disney valgt at sælge Miramax.Da Walt Disney Studios i 1993 opkøbte Miramax Films fra grundlæggerne Harvey og Bob Weinstein, var det fordi Disney manglede et sted at realisere de mange gode film som aldrig ville kunne laves under den officielle Disney-fane. På grund af Disney's stærke brand og associationer til børneunderholdning og familieværdier, havde selskabet svært ved at sende skræmmende, underlige, seksuelle og politiske film i biograferne.


Film som 'Exotica' fra 1993 ville aldrig kunne blive lavet som en decideret Disney-
film. I stedet udkom filmen hos det Disney-ejede Miramax Films.


Løsningen var at opkøbe Miramax der udadtil intet havde at gøre med The Walt Disney Company. Og de sidste 13 år har Miramax Films (og Disney!) haft stor succes bl.a. med et langt samarbejde med kultinstruktøren Quentin Tarantino. Og specielt de seneste år, har New York-selskabet Miramax markeret sig i Hollywood med Oscar-hits som No Country for Old Men, There Will Be Blood, Happy-Go-Lucky og Doubt.


'There Will be Blood' vandt to Oscars og var nomineret til otte.

Men nu skal det være slut. For på trods af stribevis af gode film og et solidt omdømme skal Disney's bastard-filmselskab nu sælges. Allerede i starten af 2010 blev 70% af de ansatte hos Miramax afskediget og selskabet blev flyttet fra New York City til Disney's hovedkontor i Burbank. Samtidig valgte Disney at skære produktionen af Miramax-film ned fra seks til kun tre film om året.

Miramax' intro-logo:Disney's øverste chef, Bob Iger, udtaler til Entertainment Weekly at "fortsat at investere i Miramax er ikke en kernestrategi for os på nuværende tidspunkt." Og det fik selskabets ansatte at føle, da det blev meddelt i går, at der er fundet nye ejere af selskabet. Det vides endnu ikke, hvem de nye ejere er, men spekulationerne om at Weinstein-brødrene vil tilbagekøbe deres selskab er ikke blevet afkræftet. Disney forventes at tjene omkring 3,9 mia. kroner på salget af Miramax.


Weinstein-brødrene der solgte Miramax Films til Disney i 1993.

Miramax' sidste film under Disney's styre blev "The Tempest". Walt Disney Studios har dog stadig fuld ejerskab over Touchstone Pictures der fortsat vil tage sig af Disney's mere vovede produktioner.

Udvalgte film fra Disney / Miramax:
Pulp Fiction (1994)
Exotica (1994)
Trainspotting (1996)
From Dusk till Dawn (1996)
Good Will Hunting
(1997)
Jackie Brown (1997)
Shakespeare in Love (1998)
Dogma (1999)
Bridget Jones' Diary (2000)
Amélie (2001)
Chicago (2002)
Confessions of a Dangerous Mind (2002)
Gangs of New York (2002)
Kill Bill (2003)
Finding Neverland (2004)
The Aviator (2004)
The Queen (2006)
No Country for Old Men (2007)
There Will Be Blood (2007)
Happy-Go-Lucky (2008)
Doubt (2008)Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Ny modig Disney-film er kæmpehit

Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Disney skrotter Power Rangers

Power Rangers har i en årerække været ejet af The Walt Disney Company. Det er nu slut. De maskerede og farverige helte er nu solgt tilbage til deres oprindelige ejermand.

Mickey Mouse - nu med superkræfter

Disney's opkøb af superheltefirmaet Marvel Entertainment er ved årsskiftet nu officielt gennemført. Og det åbner en helt ny verden af muligheder for The Walt Disney Company.

Disney vil købe Yahoo og EA

Gigantkoncernen Disney kan være på vej til at blive endnu større med et muligt opkøb af både Yahoo og Electronic Arts.

Walt Disney Company i fremgang

I følge den netop offentliggjorte årsrapport fra Walt Disney Company, er der endnu engang sket fremgang i økonomien i forhold til året før.