Hollywood lagt ned af Pixar-legetøj

Nyheder
Toy Story 3 har efterhånden haft sit sejrsindtog over hele verden. Og på mandag vil tredje akt i fortællingen om Anders' legetøj have sat en række imponerende filmhistoriske rekorder.
Toy Story 3 har efterhånden haft sit sejrsindtog over hele verden. Og på mandag vil tredje akt i fortællingen om Anders' legetøj have sat en række imponerende filmhistoriske rekorder.


Titlen "Toy Story" lader til at have masser af tiltrækningskraft, selv her 15 år efter den første film. Pixars 11. succesfilm i træk har revet tæppet væk under samtlige rivaler i Hollywood og resten af filmverdenen. På mandag vil Toy Story 3 nemlig have indtjent over 1 milliard dollars i biografindtægter. Og det betyder, at der efter weekenden vil være sat en række imponerende rekorder i filmbranchen:

- Toy Story 3 er den sjette mest indbringende film nogensinde.
- Toy Story 3 er den mest indbringende animationsfilm nogensinde.
- Toy Story 3 er den mest indbringende film i USA i 2010.
- Disney er det eneste filmselskab der nogensinde har har lavet to "billion dollar movies" på et enkelt år (Alice in Wonderland har i år tjent 1,024 milliarder dollars).
- Disney er det eneste filmselskab der har mere end én "billion dollar movie" på CV'et:
   1. Avatar (2,7 mia. $) - Fox
   2. Titanic (1,8 mia. $) - Paramount
   3. Ringenes Herre: Kongen Vender Tilbage (1,1 mia. $) - New Line Cinema 
   4. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (1,06 mia. $) - Disney
   5. Alice in Wonderland (1,02 mia. $) - Disney
   6. Toy Story 3 (1 mia. $) - Disney
   7. The Dark Knight (1 mia. $) - Warner Bros.

Se liste over alle Disney's biografindtægter.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"To på Flugt" er den dyreste animationsfilm nogensinde

Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Buzz Lightyear klar til 'Toy Story 4'

Folkene bag den kommende Toy Story 3 forsikrer, at det bliver den sidste film med det levende legetøj. Alligevel har skuespilleren Tim Allen, som ligger stemme til Buzz Lightyear, underskrevet en mystisk kontrakt på en fjerde Toy Story-film.

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!