Pinocchio skal filmatiseres - men ikke af Disney

Nyheder
For langt de fleste mennesker er fortællingen om den levende dukke Pinocchio en vaskeægte Disney-historie. Men når eventyret om kort tid skal filmatiseret som live action, bliver en af Disneys rivaler der løber med produktionen.
For langt de fleste mennesker er fortællingen om den levende dukke Pinocchio en vaskeægte Disney-historie. Men når eventyret om kort tid skal filmatiseret som live action, bliver en af Disneys rivaler der løber med produktionen.


I følge filmselskabet Warner Bros. overhaler de Disney indenom, når en live action-version af tegnefilmsklassikeren Pinocchio fra 1940 skal filmatiseres. Warner Bros. er efter sigende blevet inspireret af denne sommers 'Alice i Eventyrland' der med Johnny Depp i spidsen og Tim Burton som instruktør overgik den gamle Disney-tegnefilm og indtjente over 6 milliarder kroner globalt. Men "Alice" var et Disney-remake af deres egen tegnefilm og ikke en konkurrent som i tilfældet med Pinocchio.

Når Warner Bros. kan snuppe Pinocchio ud af hænderne på Disney skyldes det, at historien slet ikke er Walt Disney Studios' ejendom uanset hvor meget vi i dag forbinder den med Disney. Både Alice i Eventyrland og Pinocchio (og mange flere af de velkendte Disney-historier) stammer fra gamle noveller som i dag er fri for alle rettigheder og frit kan benyttes af alle selskaber. 

Warner Bros.' Pinocchio-film bliver produceret af Jan Jinks og manuskriptet er skrevet af Bryan Fuller. Den forventes at få premiere i 2012.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Den nye Peter Plys bliver ikke en "Klassiker"

Efter "To på Flugt" blev Walt Disneys 50. animerede klassiker, forventede man at den nye håndtegnede "Peter Plys", ville blive den næste i rækken til at modtage det prestigefulde guldnummer på ryggen. Men det viser sig nu ikke at være tilfældet.

Disney vil lave "Lilo & Stitch The Musical"

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor mange af deres animerede film der kan laves om til teater-opsætninger hos Walt Disney. Nu skal historien om det blå rumvæsen der styrter ned på Hawaii laves som musical.

Snehvide filmatiseres - måske

Efter nyheden om at Pinocchio skal vækkes til live i live action, går rygterne om, at flere klassiske Disney-eventyr skal filmatiseres. Snehvide og de syv små dværge kan blive den næste i rækken.

Trailer til kinesisk High School Musical

Disney's teensucces High School Musical har gået sin sejrsgang over hele kloden. Og efter tre amerikanske film har Disney nu lavet en kinesisk version. Se traileren her.

Nye detaljer om Brad Bird's '1906'

Instruktøren bag De Utrolige og Ratatouille, Brad Bird, bevæger sig for første gang over i live-action-genren med Warner Bros.-filmen '1906'. Bird løfter nu sløret for flere detaljer om projektet.

Ventede klassikere genudgives snart på DVD

Omsider kan det for mange snart blive en realitet at kunne føje film som Snehvide, Tornerose og Fantasia til samlingen med guldnumre.