Walt Disney Co. vil redde Hong Kong Disneyland

Nyheder
Walt Disney Company vil muligvis opkøbe en endnu større andel i det kriseramte Hong Kong Disneyland.
Walt Disney Company vil muligvis opkøbe en endnu større andel i det kriseramte Hong Kong Disneyland. [327,300] Disney-koncernens nyeste og mindste park, Hong Kong Disneyland, der blev opført i 2005, har været et sandt mareridt for underholdningsgiganten. Besøgstallet er, på blot et enkelt år, faldet med næsten en hel million, og parken opererer med et enormt underskud. Det har fået Walt Disney Company til at overveje at skyde flere penge i projektet. Hong Kong Disneyland's managing director, Bill Ernest sagde forleden i et interview: "Vi forventer en yderligere investering i parken fra vores vedkommende." Disney ejer 43% af Hong Kong Disneyland, og den kinesiske regering, som også betalte for al infrastruktur i forbindelse med parken, ejer resten. Parkens ledelse spurgte i november banken om lov til at udskyde deres betaling af gælden, i forbindelse med de faldende besøgstal. Samtidig vil Disney undlade at opkræve penge for ophavsretslige royalties. Da Bill Ernest blev udspurgt om rygterne om endnu en Disney-park i Shanghai, svarede han: "Vi er udelukkende fuldt ud fokuserede på vores Hong Kong park. Og vi forventer at få mere travlt i parken dette år end sidste." Bill Ernest ville dog ikke fastsætte konkrete målsætninger. [326,275]I et forsøg på at imødekomme den kinesiske befolkning, er Mickey Mouse netop blevet påklædt et sæt tøj der bærer visse ligheder med Mao's velkendte tøj. Kritikere har peget på Disney's manglende evne til at tilpasse sig den kinesiske kultur, som årsagen til de ringe besøgstal. Og samtidig har parkens ledelse indrømmet at parken er bygget med for få hovedattraktioner, som kunne trække de store mængder ind. Kilde: Bloomberg

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney aflyser Hong Kong-udvidelse

Den planlagte udvidelse af Hong Kong Disneyland for 2,2 milliarder kroner er nu udsat på ubestemt tid. Den kinesiske regering vil ikke hjælpe den kriseramte forlystelsespark.

Hong Kong Disneyland i bedring

Efter en sløv start og svigtende besøgstal er der nu en smule optimisme at finde i Hong Kong Disneyland. Parkens besøgstal er steget med 8%.

Alt hvad Disney ejer

The Walt Disney Company har udvidet en del siden sin stiftelse i 1923. I dag ejer Disney alt fra bogforlag, radiostationer, forlystelsesparker og krydstogtskibe til en private ø, sportskomplekser, el-kraftværk og sin helt egen by i Florida.

Mindre magi pga. finanskrisen

Selvom Disney tidligere har vist sig yderst modstandsdygtig over for økonomiske nedture, kan denne tids finanskrise alligevel betyde, at Disneylands gæster bliver snydt for en række planlagte nye forlystelser.

Walt Disney Company i fremgang

I følge den netop offentliggjorte årsrapport fra Walt Disney Company, er der endnu engang sket fremgang i økonomien i forhold til året før.

Nedtur for Hong Kong Disneyland

Disney's lille problembarn, 'Hong Kong Disneyland' er ude i en ny nedtur. Besøgstallet er faldet drastisk i 2007.