Kinesisk NBA opkøbes af Disney

Nyheder
Disney vil forsøge at klemme sig ind på det enorme kinesiske sports-marked, ved at opkøbe en del af NBA's kinesiske afdeling.
Disney vil forsøge at klemme sig ind på det enorme kinesiske sports-marked, ved at opkøbe en del af NBA's kinesiske afdeling. [329,300] Disney's øverste chef, Bob Iger, har tidligere udtalt, at det voksende kinesiske marked prioriteres højt i virksomheden. Og udover forlystelsespark, film, fjernsyn og merchandise, træder Disney nu ind på sports-markedet. Disney skal, sammen med 4 andre lokale investorer, opkøbe i alt 11% af den kinesiske afdeling af NBA (National Basketball Association) til en total værdi af 1,3 mia kr. Flere analytikere ser det som et klogt udspil fra Disney, da de i forvejen ejer verdens førende sportskanal ESPN. Og de vil på denne måde få billigere sende-rettigheder og større mulighed for, at få foden indenfor det kinesiske marked. Disney har tidligere ejet og solgt baseball-holdet the Anaheim Angels og ishockey-holdet Anaheim Ducks. Tim Chen, den tidligere chief executive hos Microsoft Greater China, vil styre NBA China, når den nye konstellation træder i kraft om få måneder. Kilde: Reuters

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney aflyser Hong Kong-udvidelse

Den planlagte udvidelse af Hong Kong Disneyland for 2,2 milliarder kroner er nu udsat på ubestemt tid. Den kinesiske regering vil ikke hjælpe den kriseramte forlystelsespark.

Disney's mystiske "23"

I dag startede en ubemærket nedtælling til det ukendte. "Disney23" lader til at blive offentliggjort d. 10. marts. Men hvad er det?

Disney starter tv-kanal i Rusland

Efter mange års strabadser er det omsider lykkedes The Walt Disney Company at bryde igennem til det enorme russiske marked. En ny 24-timers Disney-kanal er på vej.

2011: Det Magiske År

Af uvisse årsager har The Walt Disney Company en usædvanligt lang række initiativer der alle bliver søsat i 2011. Disneys egne folk snakker internt om, at netop dette år bliver helt særlig magisk.

Disney vil købe Yahoo og EA

Gigantkoncernen Disney kan være på vej til at blive endnu større med et muligt opkøb af både Yahoo og Electronic Arts.

Disney vil underholde mellemøsten

The Walt Disney Company fortsætter deres udvidelse af underholdnings-emperiet. Biografgængere i mange arabiske lande kan snart se frem til Disney-film skræddersyet til mellemøsten.