Disney forbyder rygning i film

Nyheder
Walt Disney har taget en kold tyrker, og vil fremover ikke tillade rygning i deres film.
Walt Disney har taget en kold tyrker, og vil fremover ikke tillade rygning i deres film. [338,150] Disney har netop forbudt rygning i samtlige af deres film-produktioner. Disney's øverste chef, Bob Iger, sagde i onsdags, at betænkeligheder fra firmaets advokater vedrørende biografers indflydelse på mindreåriges rygevaner, var afgørende for at han traf beslutningen. Disney planlægger også at placerer anti-rygebudskaber blandt forfilmene på DVD-udgivelser, hvis en skuespiller tager sig et hiv. "The Walt Disney Company deler din bekymring for dødsfald forbundet med cigaret-rygning," skrev Iger i en pressemeddelelse. "Vi frabeder os scener med cigaret-rygning i Disney, Touchstone og Miramax film. Og faktisk regner vi med, at rygning i Disney-relaterede film i fremtiden vil være helt ikke-eksisterende," fortsatte Iger. [340,200]En storrygende Cruella De Vil fra '101 Dalmatinere'. Disney-film er rettet mod familier som kernemålgruppe, mens Touchstone og Miramax blev opkøbt af Walt Disney for, at kunne producere film der var henvendt til unge og voksne, og indeholder derfor ofte mere kontroversielt indhold end Disney's egne produktioner. Disney's beslutning kommer efter at Motion Picture Association of America i april meldte ud, at kommende udgivelser skal have en advarsel på plakat og cover, hvis filmen indeholder rygescener. Underholdningsindustrien i USA har de seneste år været under hårdt press fra Washington for at fjerne rygning fra film og TV. Men også promoveringen af sund mad og mindre vold og banderi er på politikernes dagsorden. [339,150]Kålormen, der i 'Alice I Eventyrland' laver røgbogstaver. Selvom fremtidige Disney-film ikke vil indeholde rygning, bliver der formentlig ikke tale om at fjerne cigaretterne fra tidligere produktioner. Blandt andre Universal Studios har også valgt at lave lignende foranstaltninger. De har dog valgt en løsere linje, hvor rygning får en mulighed for at klemme sig ind i filmen, "hvis det fremmer et væsentlig kreativt eller historisk formål." Kilde: Reuters

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Disney-chef Bob Iger får 286 mio. kr. i bonus

The Walt Disney Company's øverste chef modtager rekordhøj bonus for regnskabsåret 2008. Og det er på trods af, at Bob Iger har vist tilbageholdenhed og sagt nej til over 13 mio. kr. ekstra han kunne have gjort krav på.

Alt hvad Disney ejer

The Walt Disney Company har udvidet en del siden sin stiftelse i 1923. I dag ejer Disney alt fra bogforlag, radiostationer, forlystelsesparker og krydstogtskibe til en private ø, sportskomplekser, el-kraftværk og sin helt egen by i Florida.

Bob Igers løn steg til 140 mio. kr.

Efter et umådelig godt år for Walt Disney Company's økonomi, er lønnen til firmaets øverste chef blevet hævet betydeligt.

Disney går på vingerne

Med lidt held, kan man være heldig at se en flyvende Disney-tegneserie på himlen. Flere flyselskaber har nu Disney-dekorationer på deres fly.

5 tips fra Bob Iger

Disney's øverste chef, Bob Iger, giver her et lille indblik i hvordan han styrer verdens næststørste underholdningsvirksomhed.