Så er det officielt! Shanghai Disneyland på vej

Nyheder
Selvom Disney-fans over hele verden har vidst det med stort sikkerhed i snart halvandet år, er det først nu, at Disney er kommet med den officielle udmelding. Verdens sjette Magic Kingdom er på vej - i Shanghai.
Selvom Disney-fans over hele verden har vidst det med stort sikkerhed i snart halvandet år, er det først nu, at Disney er kommet med den officielle udmelding. Verdens sjette Magic Kingdom er på vej - i Shanghai.


I nat kom The Walt Disney Company med den første officielle bekræftelse på, at et nyt Disneyland skal bygges.

Disney har indgået en aftale med firmaet Shanghai Shen Di Group Co. som er stiftet i fællesskab mellem The Walt Disney og den kinesiske regering. Shanghai Di Group Co. bliver firmaet som kommer til at bygge og drive den nye forlystelsespark på vegne af både den lokale regering og Disney.

Dette område vil om fire år være beboet af Mickey Mouse, Anders And og alle de andre Disney-figurer.

Aftalen skulle efter sigende være meget magen til den Disney indgik med Hong Kong omkring Hong Kong Disneyland for snart 10 år siden, men i Shanghai får de kinesiske embedsmænd langt mere at skulle have sagt, når forlystelser, hoteller og nye parker skal godkendes. Efter fiaskoen med det underskudsramte Hong Kong Disneyland, vil Kina sikre sig, at de får maksimal medindflydelse på skabelsen af parken, så den kan tiltrække så mange kinesere som muligt.


Det skulle tage 15 år fra Disney først tog kontakt til Kina og foreslog et Disneyland i Shangai til at der endelig i går kunne indgås en aftale. Der er stadig ikke blevet afsløret nogle nye illustrationer over, hvordan den nye kæmpepark kommer til at se ud. Men aftalen er baseret på en forlystelsespark til 19 milliarder kroner, så der skulle være råd til at overgå enhver af de nuværende Disney-parker.

Shanghai Disneyland skal åbne i 2014.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første spadestik til Shanghai Disneyland afslører verdens største Disney-slot

Ved ceremonien, hvor det første spadestik til Shanghai Disneyland blev taget, kunne Disney vise billeder af hele forlystelsesområdet og af slottet, som bliver større og højere end alle andre slotte i Disney's verdener.

Shanghai Disneyland skal bestå af tre forlystelsesparker

De kinesiske myndigheder talte for første gang åbnehjertet ud omkring den kommende kæmpe-park, Shanghai Disneyland. De fremmødte pressefolk blev bl.a. overraskede over nyheden om at ikke én, men hele tre forlystelsesparker er planlagt for Disney's dyreste resort til dato.

Den astronomiske pris for Shanghai Disneyland afsløret

Det er ikke billigt at bygge en forlystelsespark. Og de tal der har floreret i forbindelse med byggeriet af Shanghai Disneyland har da også været astronomisk høje. Men først nu kommer den officielle pris på Disney's kommende kæmperesort.

Første byggefotos fra Shanghai Disneyland

Første spadestik til det enorme Shanghai Disneyland er nu taget og de første billeder fra byggepladsen kan ses her.

Byggeriet af Shanghai Disneyland begynder om en uge

Disney får snart en gigantisk forlystelsespark i verdens folkerigeste land. Shanghai Disneyland er spået til at blive større end nogen anden Disney-park og byggeriet begynder om ca. en uge. Se det eneste billede af, hvordan det kommer til at se ud her.

FOTOSERIE: Kinesisk Disney uegnet for børn

Halloween i Hong Kong Disneyland er en anelse mere skræmmende end børnefamilierne er vant til i den vestlige verden. Her er promotionbillederne til denne sæsons festligheder i Kinas Disneyland.