Sådan bruger Disney deres milliarder

Baggrund
The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.
The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.


The Walt Disney Company er verdens største underholdningsvirksomhed med afdelinger og forretningsdivisioner fordelt ud over hele verden og på mange forskellige platforme som krydstogter, film, tegneserier, butikker, computerspil, bamser, tøj, musicals og forlystelsesparker.

Sidste år (2009) omsatte Disney for lidt under 200 mia. kr. Af disse var 18 mia. kr. ren overskud. Men man skal bruge penge for at tjene penge siger økonomerne. Og Disney er i sandhed inde i en forbrugsbølge. Aldrig nogensinde har Disney investeret så mange penge i nye projekter på ét og samme år. 

Indenfor de sidste 12 måneder har The Walt Disney færdiggjort, indledt eller påbegyndt i alt 10 projekter der alle koster Disney over 500 mio. kr. Pengene fordeler sig således:


Det overraskende køb af Marvel i december sidste år (pris: 23,4 mia. kr.) udgør langt den største del af de i alt 71,3 mia. kr. som Disney for tiden har valgt at smide efter nye projekter. Det kommende Disneyland i Shanghai forventes at få en pris på knap 20 mia. kr. og bliver også en af Disneys beskotelige affærer.

Et af de mere ukendte udgifter hos Disney var opkøbet af internetvirksomheden Playdom (pris: 3 mia. kr.) der har specialiseret sig i at lave digitalt indhold til sociale medier som Facebook. Vores "eget" nye Toy Story Playland her i det europæiske Disneyland blegner med dets 500 mio. kr. i forhold til de 18 nye Disney butikker der bliver bygget i USA (pris: 1,1 mia. kr.), de store udvidelser af både Magic Kingdom i Florida, Hong Kong Disneyland (pris: 2,7 mia. kr. hver) og Disneys California Adventure i Californien (pris: 6 mia. kr.). 

De to nye kæmpeskibe der snart bliver føjet til flåden i Disney Cruise Line (Disney Dream er allerede blevet søsat) koster lidt over 8 mia. kr. tilsammen og Disney nye eksotiske ferieresort på Hawaii kommer til at koste 4,3 mia. kr.

SE OGSÅ: "ALT HVAD DISNEY EJER"

Kvartalsregnskabet (3. kvartal 2010) for The Walt Disney Company afslørede i nat at Disneys overskud faldt en smule i forhold til det foregående kvartal. Men firmaets topchef Bob Iger er fortrøstningsfuld: "Så længe at efterspørgslen er så stor efter kvalitetsoplevelser som lige nu, vil vi fortsætte med at bruge pengene. Men viser det sig, at folk skruer ned for blusset, gør vi det samme."


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Disney køber Marvel Entertainment

Walt Disney Company meddelte i går, at de har indgået en handel om at opkøbe Marvel Entertainment for 50 dollars per aktie, hvilket i alt svarer til omkring 20 mia. kroner.

Alt hvad Disney ejer

The Walt Disney Company har udvidet en del siden sin stiftelse i 1923. I dag ejer Disney alt fra bogforlag, radiostationer, forlystelsesparker og krydstogtskibe til en private ø, sportskomplekser, el-kraftværk og sin helt egen by i Florida.