"To på Flugt" får flotte anmeldelser før premiere

Nyheder
Walt Disneys 50. animerede filmklassiker, "To på Flugt", høster store roser af anmelderne i USA dagen før premieredagen.
Walt Disneys 50. animerede filmklassiker, "To på Flugt", høster store roser af anmelderne i USA dagen før premieredagen. 

Rapunzel lader, i følge filmanmelderne, til at have en "good hair day" dagen før sin verdenspremiere.

I morgen, d. 24. november, får "Tangled" (på dansk "To på Flugt") verdenspremiere og de amerikanske biografgængere kan begynde at komme med deres dom over Walt Disney Animation Studios' seneste bud på et vaskeægte Disney eventyr. Men allerede nu har de fleste professionelle filmanmeldere set den computeranimerede film - og deres reaktion ser lovende ud.

Filmens mandlige hovedrolle Flynn Rider.

En næsten samlet anmelderskare roser "Tangled" for at være både romantisk, actionfyldt, morsom og flot animeret krydret med gode mindeværdige sange. Yahoo! News og ABC Entertainment kalder begge filmen for den bedste fra Disneys hånd siden "Løvernes Konge". På det amerikanske site Rotten Tomatoes, hvor bruger og registrerede anmeldere kan give en film enten friske eller rådne tomater, har "Tangled" i skrivende stund 92 % friske tomater og blot tre negative anmeldere ud af indtil videre 37. 

Filmkritikerne roser bl.a. filmens romatiske klimaks, en bådscene med svævende lanterner, og sammenligner den med "Kiss the Girl"-scenen fra "Den Lille Havfrue".

Næsten alle de nationale dagblade i USA giver filmen topkarakterer, herunder New York Times og The Huffington Post, men Los Angeles Times smed malurt i bægeret, da de proklamerede, at denne film bliver Disneys sidste animerede prinsesseeventyr i meget lang tid. Bladet mener, at uanset hvor god filmen er, så vil de gammeldags eventyrhistorier aldrig kunne tjene penge nok til at tilfredsstille Disney-cheferne der er blevet vant til Pixar Animation Studios gigantiske filmindtjeninger. De forudser, at der efter "To på Flugt" vil gå mindst seks - syv år, før Disney igen bringer en prinsesse på banen.

Rapunzels skruppelløse moder er en af Disneys bedste og mest skræmmende skurke i nyere tid, mener flere af de amerikanske filmanmeldere.

"To på Flugt" får verdenspremiere lige i kølvandet på den globale Hogwarts-mani der har ramt biograferne med "Harry Potter og Dødsregialerne del 1". Harry Potter 7 har på fire dage tjent 338 millioner dollars og ligger stadig nummer et på biohitlisterne. Så uanset om de gode anmeldelser fortsætter med at regne ned over Rapunzel og hendes lange hår, får hun en svær kamp med at flytte ind på toppen af listen over profitable Disney-film.

"To på Flugt" kommer først i de danske biografer som et af de sidste lande i verden den 3. februar.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

"To på Flugt" fortsætter med "Tangled Ever After"

En ny TV-film med figurne fra To På Flugt er på vej i 2012 på Disney Channel.

Gode gamle Plys udkonkurrerer Biler 2

Selvom Walt Disneys seneste tegnefilmsklassiker havde premiere samtidig med finalefilmen i Harry Potter-serien, så formåede den lille hyggelige historie om den honningelskende bjørn at overgå selveste Lynet McQueen og Bumle.

VIDEO: Sådan skulle 'To på Flugt' have startet

Walt Disney Animation Studios havde oprindeligt andre planer for, hvordan deres 50. animerede klassiker To på Flugt (Tangled) skulle begynde. En ny video viser den oprindelige åbningsscene, som dog senere blev slettet til fordel for den vi kender i dag. Se den her.

ANMELDELSE: "To på flugt"

"To på Flugt" er Disney's 50. animerede klassiker om Rapunzel med det meterlange hår. Se her hvordan de danske anmeldere har taget i mod den hidtil dyreste film nogensinde fra Walt Disney Animation Studios.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

'Tangled' bliver til 'To på flugt'

Den danske titel på Disneys næste animerede "klassiker" ligger langt fra den engelske originaltitel 'Tangled'.