Den dystre side af Disney

Nyheder
Nyt Disney-spil viser hidtil ukendte dystre sider af Mickey Mouse. Den populære mus er nemlig skyld i andre figurers ulykke og glemsel.
Nyt Disney-spil viser hidtil ukendte dystre sider af Mickey Mouse. Den populære mus er nemlig skyld i andre figurers ulykke og glemsel.
 
Mickey Mouse. Disneys højtelskede og multimilliard-indtjenende ikon.
Han er farverig, munter, hjælpsom og altid i solstrålende humør. Men denne gang lurer der mørke skyer i horisonten. Det trækker op til et uvejr, der vil sætte Disneys dyder på den anden ende.
 
Det længe ventede Disney spil 'Epic Mickey' udkommer til Nintendo Wii fredag d. 26 november, der meget passende er Black Friday i USA - dagen efter Thanksgiving. For det ser vitterligt sort ud for Mickey Mouse i hans nyeste eventyr, der modigt tager fat i Disneys dystre og glemte sider.
Den forunderlige verden, som Mickey varsomt træder ind i, 'Epic Mickey', er alt andet end pangfarvet og munter. Den er mørk, dyster, skæv og skræmmende. Som et forvrænget billede af det Disney imperium, som Mickey fløjtende spankulerer rundt i til dagligt sammen med Anders And, Fedtmule og alle de andre.
 
Grunden til dette mørke er ret unik. Verdenen i 'Epic Mickey' er nemlig hjemstedet for Walt Disneys glemte karakterer. Alle de stakkels sort hvide versioner af Klaus Krikke, Nora Malkeko og Sorte Per m.fl., der for længst har udspillet deres rolle i Disneys tidlige tegnefilm og aldrig fik en plads i rampelyset, da Mickey, Anders og Fedtmule trådte ind i farvefilmen og blev endnu større megastjerner.

Donald Duck, Goofy and Mickey Mouse (Lonesome Ghosts, 1937)
Anders And, Fedtmule og Mickey Mouse, som man kender
dem fra de gamle kortfilm.
 
Lederen af denne forhutlede samling glemte tegnefilmskarakterer er den mest oversete af dem alle: Kaninen Oswald. Den oprindelige udgave af Mickey.
 
Oswald the Lucky Rabbit stammer helt tilbage fra Walt Disneys unge år - før Mickey og før Snehvide tog verdenen med storm. Vi skal tilbage til 1920erne, hvor Oswald blev skabt som tegnefilmskarakter til Universal studierne af Walt selv og animatoren Ub Iwerks.
Selvom Oswald fik tilnavnet 'Lucky' har der dog ikke været meget held ved den kære kanin, der i dag mest anses som en central fodnote i tilblivelsen af Mickey Mouse, da de visuelt og karaktermæssigt minder meget om hinanden.
 
Man forstår godt grunden til Oswalds misundelse og lyst til at være en af de store. Han var det jo næsten dengang for mange, mange år siden. Denne jalousi er netop kimen i "Epic Mickey". At vise Mickey Mouse, og derigennem spilleren, et unikt og anderledes syn på Disney-imperiet og dermed sætte fokus på de glemte karakterer og den mere dystre og knap så glorværdige side af Mickey-mønten. For hvor der er lys, er der også mørke.

OswaldPoster.jpg
En plakat med Oswald the Lucky Rabbit fra 1928.
 
Det er oven i købet Mickeys skyld, at de glemte karakterer nu lever i endnu mere armod. Oppe fra den virkelige Disney verden kom Mickey nemlig til at hælde fortyndervæske ud over deres land, der var manifesteret på et magisk kort.
 
Farve og fortynder har det rigtig skidt sammen, og det er nu Mickeys opgave at svinge penslen, gøre bod på sine ugerninger og i processen blive konfronteret med Disneys skyggesider og sin egen glemte fortid.
 
"Epic Mickey" er designet af den skelsættende spilskaber, Warren Spector, der er kendt for sine prisvindende og konsekvenstunge spil, som f.eks. sci-fi eventyret "Deus Ex" og snige-spillet "Thief". Warren Spector og hans hold har haft ubegrænset adgang til Disneys skatkamre, så der er ikke sparet på noget.
 
Et lille klip fra spillet:

 
 
Der er ingen tvivl om, at "Epic Mickey" viser Disneys maskot og hele Disney universet fra nye ukendte sider. Det vil helt sikkert klæde Disney, og mon ikke der venter alverdens spillere og Disney-fans en oplevelse, der lever op til spillet titel: episk.
 
'Epic Mickey' er samtidig et af Disneys sidste helt store statsninger på spilmarked, da koncernen netop har valgt at skære kraftigt ned på midlerne til spiludvikling. I løbet af de sidste par år har Disney tabt omkring en halv milliard på deres spiludgivelser, og i år har indtil videre kun 'Toy Story 3'-spillet været en salgssucces, mens andre Disney-titler, som f.eks. bilspillet "'Split Second: Velocity' har været en finansiel fiasko.
 
Der hviler med andre ord et stort ansvar på Mickeys animerede skuldre.
 
Kilde: dr.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney stormbløder på spilmarkedet

Selv efter den store opmærksomhed og de pæne salgstal for Disney Interactives seneste spil "Epic Mickey", vælger Disney nu at skrue ned for deres aktivitet på spilmarkedet. Op mod 700 ansatte i Disney Interactive er blevet fyret.

"Epic Mickey" solgt i 1,3 mio. eksemplarer i USA

Selvom Disney's stort opslåede spil "Epic Mickey" blev lunkent modtaget i Europa, har det i løbet af den første måned på markedet i USA solgt 1,3 millioner eksemplarer.

Disney frigiver episk spiltrailer

'Epic Mickey' er titlen på det mest hypede spil fra Disney Interactive i mange år. Mickey Mouse har forladt sit småbørnspublikum med klubhuset på Playhouse Disney og begiver sig nu ind i en mørk og hjemsøgt version af Disneyland. Se den nye trailer her.

Pirates of the Caribbean uden Johnny Depp

'Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned' er titlen på et nyt spil baseret på Disney's populære pirate-film. Og for en gangs skyld er Kaptajn Jack Sparrow ikke at finde i traileren. Læs hvorfor.

Toy Story Mania kommer til Nintendo Wii

Den splinternye forlystelse 'Toy Story Mania' er netop åbnet i to Disney-parker. Og nu skal attraktionen helt ind i vores stuer som videospil.

Smugkig på Wall-E spil

De første screenshots fra det kommene Wall-E computerspil er blevet lækket.