Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

Nyheder
"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.
"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.


Thanksgiving er i USA, ligesom juledagene, en travl højtid i biograferne. Og den fem dage lange weekend under Thanksgiving byder tit på store blockbuster-film der skal lokke pengene op af lommerne på biografgængerne.

Og det lykkedes med manér for Walt Disney Animation Studios' nyeste film "To på Flugt", der er en moderne version om eventyret om Rapunzel og hendes lange gyldne hår. På premieredagen i går indtjente "To på Flugt" (originaltitel: "Tangled") 11,6 millioner $, hvilket svarer til cirka 64 millioner kroner. Det er den højeste indtjening en film nogensinde har scoret på sin premieredag på Thanksgiving.


Den tidligere indehaver af rekorden var også en animationsfilm - og også fra Disney: "Toy Story 2". Det forventes at "To på Flugt" vil ende med at tjene omkring 360 millioner kroner i biograferne i USA inden weekenden er omme.

Du kan følge med i, hvor højt Rapunzel de kommende uger kravler op ad Disneys indtjeningsliste HER.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"To på Flugt" er den dyreste animationsfilm nogensinde

Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Hollywood lagt ned af Pixar-legetøj

Toy Story 3 har efterhånden haft sit sejrsindtog over hele verden. Og på mandag vil tredje akt i fortællingen om Anders' legetøj have sat en række imponerende filmhistoriske rekorder.

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!

'G-Force' slår 'Harry Potter'

På premieredagen for Disney's nyeste familiefilm, 'G-Force', fik 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' meget overraskende økonomisk baghjul af den undertippede Disney/Bruckheimer-film.