Pixar-kortfilmen "Day & Night" favorit til Oscar

Nyheder
"Day & Night" blev vist i de danske biografer i forbindelse med "Toy Story 3" - og nu er den lille charmerende kortfilm om figurerne "Dag" og "Nat" blevet nomineret til en Oscar for bedste animerede kortfilm.
"Day & Night" blev vist i de danske biografer i forbindelse med "Toy Story 3" - og nu er den lille charmerende kortfilm om figurerne "Dag" og "Nat" blevet nomineret til en Oscar for bedste animerede kortfilm og er anmeldernes storfavorit.


"Day & Night" er blevet kaldt Pixar's bedste kortfilm siden den Oscar-nominerede "Luxo Jr." fra 1986. "Day & Night" handler om de to figurer Dag og Nat der kun oplever oplever henholdsvis de lyse og mørke timer af døgnet. Efter en skepsis overfor hinanden begynder de to nysgerrige sjæle at se fordelene ved den andens døgnrytme.

Hos anmelderne er Pixar storfavorit til at gå hjem med den gyldne Oscar-statuette for bedste animationsfilm.

Se "Day & Night" her:

Kortfilmen er nomineret til en Oscar i samme kategori som "The Gruffalo", "Let's Pollute", "The Lost Thing" og "Madagascar, a Journey Diary". Oscar-uddelingen finder sted d. 27. februar og kan bl.a. ses på TV2 Film.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

"Toy Story 3" nomineret til en Oscar for bedste film

Disney og Pixar er nu på nippet til at vinde den fornemmeste filmpris i verden i den mest prestigefyldte kategori. "Toy Story 3" blev i dag nomineret til årets bedste film. Disney fik i alt 11 nomineringer. Se dem alle her.

Toy Story-darlings laver kortfilm på Hawaii

"Skabt-for-hinanden"-parret Barbie og Ken fortsætter Toy Story-eventyret. I en ny Pixar-kortfilm skal de to dukker på tur til Hawaii.

Disney som Nat og Dag

Når Toy Story 3 får premiere i Danmark til sommer, bliver filmen ledsaget af en ny kortfilm fra Pixar's troldmænd: 'Day & Night'.

'Op' styrer mod Oscarfest

Mens Pixar's 10. film går sin sejrsgang i biograferne her i Danmark, høster den også nogle af årets største roser fra anmelderne. Og de fleste regner med, at 'Op' vil vinde en Oscar for Bedste Animerede Film - men Pixar vil mere end blot dét.

Minifortsættelse til 'Op'

Pixar er velkendt for at sprøjte små, sjove kortfilm ud i forbindelse med deres fuldlængdefilm. Det er ikke nogen undtagelse med kæmpehittet 'Op'. Men denne gang er kortfilmen håndtegnet og den fortæller en sjov og original sidehistorie.

'Partly Cloudy' klar til biografen

Pixar's nyeste kortfilm hedder 'Partly Cloudy' og forventes at blive vist i biograferne foran 'Up'. Nu offentliggøres det første billede i høj opløsning fra filmen.